Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пожар навлезе в двора на болницата в Каварна

Пожар, обхващащ голяма територия, горя в Каварна, като пламъците са достигнали и до двора на общинската болница. Три екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са участвали в гасенето. Пожарът вече е овладян, тепърва ще се изясняват причините за възникването му.

Запалени са били сухи треви в района на Каварна и пожарът бързо се е разраснал на голяма територия. В гасенето му са се включили два екипа от Каварна и един от Балчик, помагали са и хора от болницата и общината, както и земеделци с техника. Няма пострадали хора и материални щети, заяви директорът на „Пожарната безопасност“ в Добрич комисар Дарин Димитров.

Тепърва ще се изясняват причините, довели до пожара, допълни комисар Димитров.

Подробностите чуйте в репортажа на Мая Щърбанова:



ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна основен ремонт на улици в район „Одесос“

Започна основен ремонт на ул. "Начо Начев"- в отсечката от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица", и на ул. "Никола Бацаров" - в участъка от от ул. "Дрин" до ул. "Беласица" в район Одесос, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Предстои да бъде извършена цялостна подмяна на пътната и на тротоарна настилки, с..

публикувано на 05.10.22 в 16:56

От утре влиза в сила новият пакет от санкции на ЕС срещу Русия

Нов пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия ще влезе в сила на 6 октомври. "Новите санкции трябва да влязат в сила в четвъртък", отбелязва изданието EUobserver, цитиран от БГНЕС. В приетия вече осми пакет санкции на ЕС срещу Русия, Белгия и Италия са получили двегодишни изключения от забраната на ЕС за внос на определени продукти от стомана..

публикувано на 05.10.22 в 15:50
Община Балчик

С близо пет милиона актуализират бюджетът на Балчик

Предстои актуализация на сборния бюджет на община Балчик за тази година. В тази връзка на 14 октомври е насрочено публично обсъждане от 14,00 часа в заседателната зала  на местната администрация, проектът  е публикуван на интернет страницата www.balchik.bg От справките става ясно, че първоначалната рамка от почти 31 милиона набъбва до 35, 671..

публикувано на 05.10.22 в 15:31

Витанов с прогноза за ковид

Есенно-зимната вълна на COVID-19 идва . Това съобщи математикът от БАН проф. Николай Витанов . В момента страната ни се намира в предверието на тази вълна, но се очаква заболеваемостта да започне да се повишава, прогнозира още той.  „14-дневната заболеваемост днес е 131.47 на 100 000. Хомеостазисът държи все още. Докога ще държи? Докато стигнем..

обновено на 05.10.22 в 14:59

Гръцки пенсионери на протест с искане за по-високи пенсии

Стотици пенсионери излязоха по улиците на Атина днес с искане за увеличение на пенсионните плащания. Възрастните хора са изправени пред трудности да посрещнат растящата инфлация и разходите за енергия. Според полицията 1300 души са демонстрирали в центъра на столицата, предаде АФП. „С покачващите се цени пенсията изчезва в първите първите пет дни..

публикувано на 05.10.22 в 14:59

Изборите в чужбина без съществени проблеми

Изборите протекоха спокойно при добра организация. Нямаше съществени проблеми, заяви служебният министър на външните работи Николай Милков, предаде БГНЕС. Основните проблеми бяха в Турция и благодарение на бързата реакция успяхме бързо да заменим неявилите се членове на СИК с резерви, така че комисиите да започнат работа, добави Милков. 58 000 души..

публикувано на 05.10.22 в 14:55

Унгария договори с Русия отсрочка за плащането на 1,9 млрд. евро на "Газпром"

Унгария се е договорила с Русия да получи отсрочка на плащания в размер на около 1.9 милиарда евро на "Газпром". Парите са за доставка на газ през отоплителния сезон, съобщи агенция Блумбърг. Още в понеделник Унгария обяви, че е получила тригодишен гратисен период от "Газпром" за дължими плащания..

публикувано на 05.10.22 в 14:46