Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият капитан на националния отбор Филип Виденов е новият Изпълнителен директор на БФБаскетбол

Автор:

Бившият капитан на националния отбор Филип Виденов е новият Изпълнителен директор на БФБаскетбол. Русенецът ще бъде представен лично от президента на БФБаскетбол Георги Глушков на пресконференция в понеделник, 22 август, в Пресклуб „България“. Срещата с журналисти ще започне в 12:00 ч.

Филип Виденов е един от най-титулуваните баскетболисти на България от близкото минало. Роден през 1980 г. кариерата му минава през Дунав (Русе), Western Kentucky University Hilltoppers NCAA, БК Сплит (Хърватия), Нанси (Франция), Текелспорт (Турция), Реал Мадрид, Каха Сан Фернандо (Испания), Солоника Риети (Италия), Гранада (Испания), Асеко Проком (Полша), Одрин (Турция)Лукойл Академик, Красние Криля (Русия), Левски, Азад (Иран), Шахрадари (Иран), Петрошими (Иран) и Берое.

Шампион и носител на Суперкупата на България с Лукойл Академик, шампион на Иран, носител на Суперкупата на Полша, носител на Купата на Франция, многократен участник в Мача на звездите в страните, в които играе.

С националния отбор на България играе на три финални турнира на ЕвроБаскет – през 2005 г. в Сърбия и Черна гора, през 2009 в Полша и 2011 – в Литва. През 2006 г. е избран за Баскетболист номер 1 на България.

Виденов завършва висшето си образование в Университета на Западен Кентъки със специалност бакалавар по Социология и учи магистратура в специалността Masters Leadership and Management в Northumbria University в Нюкасъл.

През 2015 г. бе избран за посланик на „Спешъл Олимпикс“ в България. През 2016 г. бе утвърден за Спортен Директор на БК Дунав Русе 2016. Част от Десетте най-добри играчи на България на изминалото десетилетие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПФК Спартак /Варна/ ликува след успеха срещу ЦСКА София (ВИДЕО)

Футболистите и ръководството на ПФК Спартак Варна останаха доволни и много щастливи от успеха срещу ЦСКА София с 3-0. След мача феновете благодариха по свой начин на футболистите. Вижте емоциите на стадион "Спартак".

обновено на 04.08.24 в 15:46

Каменова и Саръбоюков напускат Париж

Светлана Каменова не успя да спечели втори медал за България от Летните олимпийски игри в Париж.  На четвъртфинала в категория до 57 килограма тя допусна поражение от скандализираната Лин Ю Тин (Китайско Тайпе). Съдиите също не бяха в час в този мач и толерираха Тин. Божидар Саръбоюков не успя да се класира за финала в скока на дължина на..

публикувано на 04.08.24 в 13:23

Двама българи на Игрите в Париж днес

Двама българи ще участват в деветия ден на Олимпийските игри в Париж. Божидар Саръбоюков в скока на дължина и Светлана Каменова в бокса. Участията и на двамата ще стартират в 12:00 часа българско време. Каменова среща на четвъртфиналите в категория до 57 килограма скандалната представителка на Китайско Тайпе Лин Ю Тин. Саръбоюков ще се бори за..

публикувано на 04.08.24 в 12:11

267 души плуваха в маратона "Галата-Варна"

267 участници стартираха в 84-то издание на плувния маратон "Галата-Варна" тази година. Стартът беше даден с 15 минути закъснение поради силния вятът. Право на участие имат родени 2012 г и по-големи. Около 4 км е разстоянието, което трябва да се преодолее. Награден фонд 9100 лв. От 1939 г се провежда маратонът с прекъсване само през 1944 г. Рекордът на..

публикувано на 04.08.24 в 12:10

Ясен Бонев спечели 84-то издание на маратона "Галата-Варна" (ВИДЕО)

Ясен Бонев спечели поредното 84-то издание на плувния маратон "Галата -Варна". Той е състезател на ПСК "Астери"-Варна и финишира днес първи. Времето на Ясен е 1,06л76 ч. Вижте какво сподели победителя.

публикувано на 04.08.24 в 12:08

Калина Николаева и Ясен Бонев са крайните победители в плувния маратон "Галата Варна"

Калина Николаева-1.06.31 ч при жените стана победителка в плувния маратон "Галата Варна". Тя е състезателка на плувен спортен клуб Черно море. При мъжете на първо място е Ясен Бонев-1.03.76 ч от спортен клуб по плуване Астери, на второ място Ивайло Милев от Варна, спортен клуб Делфини, а на трето Антоний Моралийски от Черно море. Това е тройката при..

публикувано на 04.08.24 в 12:04

Официално обръщение на Филип Филипов (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ПФК ЦСКА София Филип Филипов направи официално обръщение след провала във Варна. Столичани отстъпиха с 0-3 при визитата си на Спартак /Варна/. Веднага след мача той събра журналистите и поднесе извинение на феновете за безобразната игра.

публикувано на 03.08.24 в 23:40