Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загубата на "Градски транспорт"-Варна намалява

Снимка: Радио Варна


Общинският превозвач на Варна бележи тенденция на финансово стабилизиране. През миналата година загубата на дружеството е намаляла с над половин милион лева, това съобщи по време на днешното заседание на комисията  „Собственост и стопанство” управителят на „Градски транспорт” Николай Антонов. Реализираната загуба през 2021 година е в размер на 1 милион  680 хиляди   лева, което е с 506 хиляди лева по-малко в сравнение с 2020 г. 
Остава проблемът с високите цени на енергоносителите. Разходите за горива за това полугодие са почти толкова, колкото за цялата минала година, каза Николай Антонов и уточни, че електрическите автобуси донякъде са решение на проблема:

"Вече сме над три милиона лева. Правили сме разчети преди да се вдигнат енергоносителите зареждането на нощната смяна на електрическите автобуси излизаше 60 до 80 лева, което е два пъти по-евтино в сравнение с дизеловите автобуси." 

Чуйте повече в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

По Ваш сигнал: В центъра на Варна се мие, без да има миене

Сметосъбирането и обликът на Варна в централната част на града не са на нужното ниво, а слушатели на Радио Варна редовно ни изпращат сигнали във връзка с този проблем.  Как се мие, без да има миене, пита Вилиян Василев, собственик на заведение на крайбрежната алея. Според него работниците просто "минават и мокрят".  Управители на заведения по Ларгото..

публикувано на 07.08.24 в 12:30

Стратегия за справяне с недостига на медицинските сестри трябва да изготви здравното министерство

Народното събрание прие единодушно решение, с което задължи в срок от 2 месеца министърът на здравеопазването да представи в парламента стратегия за увеличаване, най малко с 30 на сто, на броя на медицинските сестри и акушерките до 2030 година. Предложението е на парламентарната група на "Продължаваме промяната" - "Демократична България", предаде БНР...

публикувано на 07.08.24 в 12:09

Докторът, поискал близо 1500 лева за преглед на "Златни пясъци": Ценоразписът е в кабинета ми, всичко е законно

Чужденци платиха близо 1500 лева за медицински преглед на детето си в курорта "Златни пясъци".  За случая сигнализираха във Фейсбук групата "Варна", където беше публикувана снимка на фактура, издадена от д-р Здравко Дамянов – лекар с регистрирана денонощна практика в един от хотелите в курорта. От Регионалната здравна инспекция започват проверка..

публикувано на 07.08.24 в 10:58

Цената на земеделската земя в област Добрич - повишена с близо 28%

С почти 28% се е повишила цената на земеделската земя в област Добрич през 2023 г. в сравнение с предходната, сочат данните на националната статистика. Най-скъпо се продава земята в община Добричка, където декарът достига 4 404 лв. През 2023 г. средната цена на сделките с ниви в област Добрич достига 3 623 лв. за един декар, което спрямо тази за..

публикувано на 07.08.24 в 10:10

Спряха отсичането на останалите два кедъра в "Аспарухово", предстои проверка и сезиране на прокуратурата

Община Варна ще сезира прокуратурата и ще извърши пълна проверка как е бил издаден подробен устройствен план за терена в центъра на квартал "Аспарухово", върху който ще бъде изградена кооперация. Това съобщи заместник-кметът на общината Илия Коев, който пристигна на място, тъй като рано тази сутрин част от кедрите на терена бяха отсечени, без да..

публикувано на 07.08.24 в 10:02

Поставиха заграждения около градинката с кедрите в кв. "Аспарухово", пет от седемте кедъра вече са отсечени

Градинката с кедрите в центъра на район "Аспарухово", които жителите на квартала се опитват да опазят, тази сутрин осъмна заградена. Малко след пет часа група работници сложиха подвижни огради. Малко по-късно, в тъмните часове, се е пристъпило към отрязването на дърветата. Припомняме, че теренът е частен, инвестиционното намерение за участъка,..

публикувано на 07.08.24 в 06:47

Авария причини спиране на водата тази нощ в с. Тополи

Поради авария без вода от 02.00 ч. до около 14.00 ч. тази сутрин ще са абонатите в част от с. Тополи. Поради извършване на профилактика на съоръженията в Помпена станция "Червен мост" без вода ще бъдат абонатите на с. Близнаци и с. Приселци от 08.00ч. до 17.00ч. на 07.08.2024г.  Във Варна без вода до около 14ч ще са абонатите в част от Евксиноград,..

публикувано на 07.08.24 в 05:59