Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец местят учениците от Варненската морска гимназия заради ремонт

| обновено на 13.09.22 в 17:05

До месец местят учениците от Варненската морска гимназия "Св. Николай Чудотворец" в сградите на други две професионални гимназии до приключване на планиран ремонт. Това каза Ирена Радева - началник на Регионалното управление на образованието - Варна. Учебната година ще започне присъствено преди началото на ремонтните дейности. 

142-те училища във Варна са готови да започнат нормално учебната година, увери Радева. 34 образователни институции са отопляват на газ, очаква се те да преминат на комбинирано отопление.

Три паралелки дневна форма на обучение и една-задочна, ще бъдат закрити в училища във Варненска област през новата учебна година, причината е недостатъчен брой ученици и нисък интерес, каза още Радева.

Даниела Стойнова разговаря с нея:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още предложения за ветрогенератори в Добруджа

Продължава засиленият интерес за поставяне на ветрогенератори или както ги наричаме разговорно - „перки“, в Добруджа. Преди около месец в предаването на Радио Варна „Пост фактум“ кметицата на Община Добричка Соня Георгиева съобщи, че ще организира местен референдум за намерението да се изградят ветрогенератори край 15 добрички села   - Тянево,..

публикувано на 18.07.24 в 06:51

Отново ще е много горещо

30 градуса е най-високата температура на въздуха измерена тази сутрин точно в 6 часа в Източна България и карй морето. Отчетена е на нос Емине. 29 градуса е на нос Калиакра, 28 във Варна, където атмосферно наляганее 1012 хПа – малко по-високо от средното за месеца, слабо ще се колебае , относителната влажност на въздуха е 51%. 26 градуса..

публикувано на 18.07.24 в 06:20

Адресите без ток

На 18.07.2024 от 08:30 ч. до 14:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Детелина. На 18.07.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са..

публикувано на 18.07.24 в 05:00

Товарен влак дерайлира край Варна тази вечер, променят маршрута на бързия влак за София през Карлово

Товарен влак е дерайлирал тази вечер след спирка Юнака в посока Дългопол, малко преди 21:00 часа, съобщават от Областната управа - Варна.  Машинистът не е пострадал, а влакът е бил натоварен с пясък. Информацията е потвърдена от централата на БДЖ. Отменен е пътническият влак  за Дългопол.  БДЖ ще осигури автобуси за пътуващите в тази посока...

публикувано на 17.07.24 в 21:49

Засилват проверките за нерегламентирано паркиране на коли по и в близост до велоалеите

Във Варна засилват проверките за нерегламентирано паркиране на автомобили по и в близост до велоалеите . Това стана ясно след сигнал по време на приемния ден на кмета Благомир Коцев, съобащват от общинския пресцентър. По думите на граждани най-чести нарушения има на алеята за велосипеди в близост до стадион „Спартак“, по протежението на бул. „В...

публикувано на 17.07.24 в 19:40
Галя Кондева, служебен  министър на здравеопазването

Здравният министър за казуса с медикаментите за химиотерапия във Варна: Това е проблем на самото лечебно заведение

От март беше предвидена промяна в нормативната уредба за реимбурсиране на безплатните лекарства от Здравната каса, лечебните заведения бяха наясно с тези процеси. Така коментира казуса с връщаните с отказ да им бъде проведена химиотерапия пациенти на Специализираната болница за активно лечение "Д-р Марко Марков" във Варна министърът на здравеопазването..

обновено на 17.07.24 в 19:33

Даваме на САЩ варненец, разследван за данъчни измами онлайн за над 3 млн.щатски долара

Екстрадираме 48-годишен мъж от Варна, който е издирван от съдебните власти в САЩ. Там срещу него има образувано наказателно дело по обвинителен акт, издаден на 18 декември 2019 г. Искането за екстрадиция е на Районен федерален съд на Съединените щати в Източен район на Ню Йорк, съобщават Варненския окръжен съд. Разглеждането на делото беше прекъснато..

публикувано на 17.07.24 в 18:39