Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Без подвижна избирателна секция в Балчик

Подвижна секция в Балчик, 4 април, избори за НС
Снимка: Албена Иванова

Гласуване с подвижна избирателна кутия за предстоящите избори за Народно събрание в община Балчик няма да бъде възможно, тъй като в законовия срок – 17 септември, е подадено само едно заявление при необходими минимум десет. В същия срок са подадени 278 заявления за гласуване по настоящ адрес, обобщиха от администрацията.

В община Балчик за изборите за Народно представители на 2 октомври ще бъдат сформирани 38 секционни избирателни комисии, обучението за тях от Районна избирателна комисия - Добрич, съвместно с представители на общинска администрация - Балчик, полицията и пожарната, се предвижда другата седмица. В 22 секции правото на глас ще се упражни с машини, а в 16 - на хартия. Дата, час и място ще бъдат обявени допълнително в секция ИЗБОРИ на сайта на Община Балчик balchik.bg.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бразилия избира президент

Над 156 милиона бразилци днес избират президент, губернатори, членове на долната парламентарна камара и част от състава на Сената, предадоха световните агенции. Най-интересна е битката за президентския пост. Там двамата..

публикувано на 02.10.22 в 11:42

Изборният ден на 2 октомври /ОБНОВЕНА/

7.30 - В Професионалната гимназия по електротехника във Варна гласуването започна нормално. На видно място пред четирите секции са разположени списъците с кандидатите за новия парламент. Няма много желаещи да гласуват толкова рано. В четирите секции се гласува машинно, а общият брой на машините е пет. Габриела Кръстева е председател на най-голямата..

обновено на 02.10.22 в 10:40

Проблеми с машините за гласуване и във Варна

Председателят на РИК-Варна Велин Жеков каза, че още 4 машини са имали проблеми. Той уточни какво се случва в секция 328, където още вчера на машината излезе надпис: "Дневникът е подправен". "Принтерът не отпечатва добре или отпечатва едно върху друго редовете. Към момента обаче проблемите са отстранени след намесата на техници. Информацията вече е..

публикувано на 02.10.22 в 10:21

Няма сигнали за нередности при изборите в област Добрич

Изборният ден в област Добрич започна навреме, всички СИК стартираха работата си в 07.00 часа, няма към този момент сигнали за неработещи машини. Броят на избирателите в областта е 173 394-ма, а правото си на глас те ще могат да дадат в 379 секции, от които с машини ще се гласува в 246. Само две са подвижните секции, разкрити на територията..

публикувано на 02.10.22 в 09:10

Над 1100 души гласуват в арестите и затворите в страната.

Това са обвиняемите и подсъдимите, които нямат влязла в сила присъда към датата на провеждането на изборите, съобщават от Министерството на правосъдието. Изборни секции ще има във всички 12 затвора, както и в 10 ареста. Най-много гласуващи се очаква да има в ареста на Националната следствена служба - над 180 души, както и в затвора в София -..

публикувано на 02.10.22 в 08:54

МВР издава временни удостоверения за гласуване до 19 часа

Гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, могат да получат удостоверение, с което да упражнят правото си на вот. За целта трябва да се подаде искане до Областна дирекция на МВР, районно..

публикувано на 02.10.22 в 08:45

МВР-Варна: Парламентарните избори започнаха спокойно

Началото бе в 7.25 часа, съобщават от ОДМВР - Варна. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. От полицията напомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Екипите на ОДМВР-..

публикувано на 02.10.22 в 08:02