Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Задържани за наркотици при акция на полицията във Варненско

3
Полицейската акция в село Дъбравино
Снимка: Румен Сарандев

Специализирана полицейска операция се извършва на територията на Варненска област. Тя е срещу престъпността и превенция на купуването на гласове.

Екипи има в селата Дъбравино, Юнак, Старо Оряхово и Детелина.

Към момента има двама задържани за производство и разпространение на наркотици. Намерени са насаждения на коноп.


По публикацията работи: Александър Йорданов

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Десислава Атанасова

Десислава Атанасова: Готови сме да получим първия мандат

Готови сме да получим първия мандат, ще предложим състав на правителство, заяви пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя информира, че още в понеделник е изпратила управленската програма на ГЕРБ на всички парламентарни групи. Ще предложим контактни групи по различните секторни политики, допълни Атанасова. Ясно е, че ако с..

публикувано на 29.11.22 в 17:50

Депутатите приеха на първо четене удължения Бюджет за догодина

След повече от 4 часа обсъждания и дебати, народните представители приеха на първо четене удължаването на бюджетите на Държавното обществено осигуряване, на Здравната каса, и като цяло на Държавния бюджет. Това стана със 127 гласа "за", 2 "против" и 90 гласа "въздържали се", предаде  БГНЕС. По време на дебатите в пленарна зала се чуха множество..

публикувано на 29.11.22 в 16:12

Пловдив оспорва в съда решението за прехвърлянето на варненските акции в Панаира

Община Пловдив оспорва в съда решението на извънредното общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“  за апортиране на акциите на Община Варна в Панаира в дружеството. Община Пловдив заведе иск пред Окръжния съд, с който оспорва законосъобразността на взетите решения на 24 ноември, чрез които делът на Георги Гергов в Панаира станаха 79%, предаде..

публикувано на 29.11.22 в 16:00

Отказваме се от онлайн покупка до 14 дни

След по-интензивното пазаруване от кампаниите за Черния петък много потребители ще поискат да се откажат от онлайн покупките си, защото не са ги харесали или са ги направили импулсивно и впоследствие са осъзнали, че не са им потребни. От платфорамта „Ние, потребителите“ подготвиха образец на формуляр за отказ от покупка от електронен магазин, който да..

публикувано на 29.11.22 в 16:00

Варна - трета по брой заети лица след София и Пловдив

По брой на заетите лица област Варна е на трето място в страната след област София (столица) и област Пловдив, съобщават от Териториално статистическо бюро-Североизток.  По  коефициент на заетост Варна е на второ място след област София (столица).  През третото тримесечие на 2022 г. заетите лица на възраст 15 - 64 навършени години са 236. 3 хил...

публикувано на 29.11.22 в 16:00

Паркинг „Двореца" край Балчик няма да влиза в „синята зона", ще бъде нает след търг

Четири имота в Балчик да бъдат продадени на търг одобри днес Общинският съвет, като три от тях са в местността Двете чешми. Друго решение на местните депутати от днес касае пореден търг за отдаване под наем на публична общинска собственост – а именно паркинг „Двореца“ и  паркоместата в посока алея „Ехо“ и кръстовище „Двореца “. С рокът на сегашния..

публикувано на 29.11.22 в 15:20

Откриха лодката на двамата изчезнали рибари в езерото Мандра край Бургас

Открита е лодката на двамата рибари, изчезнали в Мандренското езеро. Надуваемият плавателен съд е без видими нарушения. Лодката е заедно с греблата. Плавателният съд е намерен на брега на езерото на около 1,5 км от предполагаемото място, където са влезли двамата рибари, предаде БНТ. Извършва се оглед на брега, но до момента следи не са открити. В..

публикувано на 29.11.22 в 14:31