Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ще гласуват ли варненци в неделя или не?

2
Машинно гласуване
Снимка: Румен Сарандев

Ще гласувате ли на парламентарните избори на 2 октомври или не и защо? Този въпрос зададох на варненци преди изборният ден и отговорите са различни, но с общ акцент - всички изразиха разочарование от сегашния политическия елит и споделиха, че и за пореден път са станали свидетели на обещания, но не и на изпълнението им.

Фаворити сред политиците вече нямам, няма и алтернатива, сподели една от анкетираните дами. Тя изрази съчувствие към младите хора и предположи, че ако така продължават нещата съвсем логично е те да изберат да живеят и работят в чужбина. "Мисля, че по-скоро няма да отида да гласувам този път.", каза още тя.

"Избрах да гласувам, но за никой.", изрази мнението си млад мъж. Той разказа, че е членувал в партия и е видял нещата как се случват отвътре. "Видях как всички партии, които отиват в парламента се подкрепят. Хората стават съвсем различни от това, което представят в началото. Изгубих абсолютно всякакво доверие в парламентарни избори, политици и празни обещания."

Трябва да съм видял, че политиците, които отиват на избори са честни и са се борили реално за това да направят нещо добро, сподели и друг от анкетираните, който също посочи, че ще отиде да гласува, но няма да подкрепи никого.

"Аз винаги гласувам и този път ще отида. Много съм разочарована и все се надявам, че нещата този път няма да бъдат толкова зле, колкото досега.", изказа мнение още една дама от анкетираните. Според нея хората може би правят грешни избори, възлагат надеждите си на грешните хора, които след това ги разочароват, а те отново се втурват към новите месии и така кръгът се затваря. "Аз просто искам една нормална държава, да има една нормална правосъдна система, да се спрат тези корупционни практики, за които всички знаят.", допълни тя.
БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде са столетниците у нас и каква е тайната им за дълъг живот?

Движението, хубавата храна и спокойният живот са най-често посочваните предпоставки за дълъг живот от столетниците в България. Това установиха кореспондентите на БТА, които потърсиха отговори колко и къде са хората над 100-годишна възраст в различните райони на страната и каква е тайната на дълголетието им.  У нас има 325 души, достигнали..

публикувано на 27.11.22 в 11:35

Учените откриха връзката между електронните цигари и кариесите

Учени от Университета Тъфтс описаха влиянието на електронните цигари върху здравето на зъбите. Резултатите от изследването са представени в The Journal of the American Dental Association. Авторите подчертават, че тяхната работа е първата, която изследва връзката между електронните цигари с повишен риск от кариес. За целта са анализирани данни..

публикувано на 27.11.22 в 10:05
Ньойският договор

103 години от Ньойския договор

Ньойският договор е една от най-пагубните спогодби в цялата българска история. Договорът е подписан преди 103 години – на 27 ноември 1919 година. В края на Първата световна война българската държава е от страната на загубилите най-големия дотогава световен конфликт. Тя, както и останалите съюзници..

публикувано на 27.11.22 в 09:15

Благотворителен концерт в помощ на млад спортист организират в Добрич

Благотворителен концерт „Заедно за Емо“ ще се проведе тази неделя в спортна зала „Добротица“ в Добрич. Целта е набирането на средства за лечението на млад спортист, който е прикован в инвалидна количка вследствие на тежка автомобилна катастрофа. 22-годишният Емо претърпява катастрофа преди четири години, която го отвежда за 47 дни в Реанимация...

публикувано на 26.11.22 в 11:37

Благотворителна гаражна разпродажба в помощ на Денко във Варна

Благотворителна гаражна разпродажба "Закачи, купи и надежда за Денко дари" ще се проведе през почивните дни във Варна. Тя се организира от клуб за народни танци "Моряците" и събраните средства от нея ще бъдат дарени на Денко и неговото семейство за борба с тежка диагноза. Благотворителната разпродажба ще бъде тази събота и неделя  от 12:00-20:00 ч...

обновено на 26.11.22 в 09:48

Почитаме Св. Стилиян Детепазител

На 26 ноември православната църква отбелязва паметта на Св. Стилиян, почитан в християнския свят като Детепазител. Св. Стилиан е роден и живял в периода между 400 и 500 г. сл. Р. Хр. в Пафлагония, която се простирала покрай южния бряг на Черно море в Мала Азия. Благословен още от майчината си утроба, той растял, възпълвайки се с Дух Свети. Макар и..

публикувано на 26.11.22 в 09:19

Търсят най-красивото писмо до Дядо Коледа

Най-красивото писмо до Дядо Коледа ще изберат от "Български пощи" . Стартира традиционният детски конкурс. Условията за участие са правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“ и да бъде заплатена пощенската услуга. Всички писма, отговарящи на условията, ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а..

публикувано на 25.11.22 в 18:58