Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как се гласува с машина (ВИДЕО)

| обновено на 02.10.22 в 08:50
2
Машинно гласуване
Снимка: Румен Сарандев

В Община Варна са образувани 407 избирателни секции. В 394 от тях ще се гласува с машини, в т.ч.: в 259 – с 1 машина, в 135 – с 2 машини. В 13 секции ще се гласува с хартиени бюлетини. Това са секциите в лечебните заведения, социалните домове и местата за задържане. С хартиени бюлетини ще се гласува и ако се образуват секции за гласуване с подвижна избирателна кутия.

Ето и видео практически съвети как да гласуваме с машина (със субтитри):

БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампания събира детски книжки за педиатричните отделения в над 30 града

В 30 български града се събират детски книжки, които ще зарадват малките пациенти в над 50 педиатрични отделения в страната. Инициативата е под наслов „Усмихни се, чети и оцветявай с Мечо!“ и тръгва от Варна. Тази година през месец юни, по повод Деня на детето, се проведе първото издание на кампанията, с която бяха усмихнати близо 800 деца в..

публикувано на 29.11.22 в 15:22

Учени установиха завишени нива на тежки метали в Черно море

Учени от Черноморския технически университет (ЧТУ) в Турция са установили прекомерни нива на тежки метали в Черно море край турския бряг при изследване на водни проби, съобщи DHA, предаде БГНЕС. В рамките на проучването учените са взели проби от 1100 км от крайбрежието и са открили около десет различни тежки метали във водата. Установено е, че нивата..

публикувано на 29.11.22 в 12:18

Капризното цвете Коледна звезда не е подарък за всеки

С наближаването на Коледните празници един от най-универсалните, а и разпространени идеи за подарък, е цветето Коледна звезда. Със своите червени листа, които производителите доукрасяват с брокат и изкуствен сняг, цветето е отличен компаньон на коледната трапеза. Ако някога сте отглеждали или подарявали такова цвете, ще знаете, че то не е за всеки..

обновено на 29.11.22 в 10:57

30 000 метра гирлянди грейват по улиците на Варна

900 светещи коледни елементи – свещи, камбанки, елхички и звездички, и над 30 000 метра светещи гирлянди ще грейнат по улиците на Варна. Поставянето на коледната украса започна поетапно, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Коледните елементи се поставят по основни булеварди и централната градска част - бул...

обновено на 29.11.22 в 09:13
Рила

Лесна работа: Там

Днес се загледах в разкошна картина с езеро, свежи зелени поляни и в далечината – планини, огряни от слънцето. Към тях се виеше тясна пътечка, по която вървеше човек, вероятно взрян в елегантните снежни шапки на върховете. Някой от впечатлената аудитория запита: - Къде отиваш, човече? Това ми припомни, че скоро и аз зададох същия въпрос,..

обновено на 28.11.22 в 19:14

На форуми представят помагала за обучението по "Религия и православие"

Варненската и Великопреславака митрополия ще представя учебници и помагала по Православие, написани на достъпен език за децата, по време на редица форуми. Ангажира се да предоставя безплатно изданията на учителите.  Най-важното, което е постигнато в момента за обучението по "Религия-православие" в училищата, е наличието на учебни помагала, създадени..

обновено на 28.11.22 в 19:13

"Моряците за повече варненчета" в подкрепа на Фондация "Искам бебе"

10-ти юбилеен благотворителен концерт организират танцуващите хора от Клуб за народни танци Моряците, съвместно с Община Варна и Двореца на културата и спорта. Проявата е под патронажа на кмета на Варна, Иван Портних. Средствата, събрани от 10-ия юбилеен концерт на Моряците ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“ в помощ на програмата на Община..

публикувано на 29.11.22 в 10:30