Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Областният председател на БСП в Добрич подаде оставка

Председателят на областната структура на БСП Добрич Румен Мунтянов е подал оставка. Повод е лошият резултат на социалистите, както на национално, така и на регионално ниво, като в област Добрич спадът в броя на гласовете от изборите през месец април до тези на 2 октомври е двоен. 

На парламентарните избори през април миналата година за БСП в област Добрич са гласували около 14 хиляди избиратели, на 2 октомври техният брой е под 7 хиляди, заяви областният председател в оставка на БСП Добрич Румен Мунтянов и допълни:

"Партията не съумява да задържи едно стабилно мнозинство, а по-скоро има тенденция на намаляване на симпатизантите, на хората, които се припознават в лявата идея. Не приемам до голяма степен това, което се случва национално, респективно и на местно ниво".

Румен Мунтянов не коментира дали лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, но подчерта: 

"Бих казал, че е добре, когато има резултати, които не са удовлетворяващи, да се поеме някаква отговорност".


По публикацията работи: Ваня Славова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без ток на 8 декември

В периода 05.12.2022 - 09.12.2022 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Венелин. Ще се редува поетапно изключване на отделни клонове от мрежа НН, така че да не се лишават от електрозахранване всички абонати в селото. В..

публикувано на 08.12.22 в 06:11
Есенно море

Облачно, но без валежи в четвъртък

Утрото в четвъртък идва с тихо и спокойно, но влажно и мъгливо на места време в Източна България. Сутрешните температури са в интервала между 2° и 10°, като най-високите стойности, измерени в 5.00 часа от НИМХ са на носовете Калиакра и Емине. Във Варна температурата е 6°, а най-студено е в Шумен - 2°, Разград - 3° и Добрич - 4°. Мъгла с..

публикувано на 08.12.22 в 06:09

Стачка по летищата във Великобритания ще затрудни пътуващите по Коледа

Служителите в паспортния контрол на летищата във Великобритания ще стачкуват по Коледа, което ще създаде сериозни затруднения за пътуващите, предупреди един от най-големите профсъюзи в страната, цитиран от АФП, предаде БГНЕС. Генералният секретар на профсъюза "Public and Commercial Services" (PCS) Марк Сервотка заяви, че служителите на граничните..

обновено на 07.12.22 в 19:28
Проф. Николай Габровски

Габровски покани партиите на разговори – в четвъртък се среща с БСП, ДБ и Български възход

БСП, ДБ и Български възход са поканени на среща в четвъртък с проф. Николай Габровски в Народното събрание. Покани са изпратени до всички партиите, като с останалите срещите са в петък. По време на срещите проф. Габровски ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за такъв, предаде репортер на БГНЕС...

публикувано на 07.12.22 в 18:49

На първо четене депутатите приеха реформи в антикорупционното законодателство

Народното събрание прие на първо четене да има реформа в антикорупционното законодателство. Бяха приети два законопроекта - единият, предложен от депутатите от "Продължаваме промяната", а вторият - внесен от правосъдния министър и изготвен от екипа на служебния кабинет. Изборът на ръководство на КПКОНПИ е едно от съществените различия в..

публикувано на 07.12.22 в 17:34
служебния министър на икономиката Никола Стоянов

Никола Стоянов: Целта е с мярката за горивата да се помогне на най-засегнатите

Нашето министерство е отличник сред всички останали министерства, заяви служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов на заседание на Комисията по икономическа политика и иновации, предаде  БГНЕС. Мярката за горивата, както е била направена, не отчита нуждите на българските граждани и българския бизнес. Министър Стоянов обясни, че тя..

публикувано на 07.12.22 в 17:10

4,95 лв. за кубик ще плащаме във Варна от 2023 г.

4,95 лв./куб. м. с ДДС ще плащаме във Варна за вода през 2023-а. Повишението с  35 стотинки се налага заради високата инфлация, обясни инж. Валентин Вълканов, управител на ВиК-Варна. " ВиК не е направило искане за увеличаване на цената на водата. То е във връзка с инфлацията, за която регулаторът се самосезира и в края на всяка година променя цените на..

публикувано на 07.12.22 в 15:15