Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въздушният транспорт ще се възстанови до нивото преди пандемията до края на 2023 г.

Снимка: Sofia Airport

Пазарът на услуги за въздушен транспорт ще се възстанови до нивото си отпреди пандемията до края на 2023 г. и ще удвои стойността си през следващите 20 години, заяви "Airbus" в последната си глобална прогноза за услугите, предаде предаде Ройтерс.

"Дори при постепенното премахване на пандемичните ограничения, ограниченията в доставките и недостигът на квалифицирана работна ръка, съчетани с икономическата несигурност, оказват влияние върху краткосрочното възстановяване на трафика", заявиха от компанията.
По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Задържаха убиеца на украинец, намерил смъртта си в курорт край Варна

Задържаха предполагаемия убиец на украински гражданин, намерил смъртта си в апартхотел в курорта "Св. Св. Константин и Елена" на 8 юни м.г. След водено разследване соченият за извършител на престъплението е открит в страна, извън ЕС. По силата на споразумение за екстрадиция с държавата, в която е пребивавал, мъжът е предаден на българските власти този..

публикувано на 13.05.24 в 13:55

Пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11%

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов предлага на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) пенсиите, отпуснати до края на миналата година, да бъдат актуализирани с 11% от 1-ви юли, предаде БНР.  Той припомни, че по Швейцарското правило осъвременяването се изчислява на 10% заради по-ниската от..

публикувано на 13.05.24 в 13:54
Камчия, врата в морето

Търсят спасители за 10 плажа във Варна и областта

Търсят се спасители за десет неохраняеми морски плажове във варненска област.  Областният управител обяви процедура за възлагане на обществена поръчка за „Обезпечаване с водноспасителна дейност" през 2024 г. на плажовете, които са изключителна държавна собственост, в областта. В община Варна това са: " Буните 2-изток", " Буните 2-запад" и "..

публикувано на 13.05.24 в 12:20

Отсякоха дърво в центъра на Варна, каква е причината?

Сухо дърво, за което е издадена заповед, беше отсечено тази сутрин в средната ивица на ларгото към Морската градина, съобщиха еколозите от район "Одесос". Оттам информираха, че в момента не се провежда санитарна резитба, а се коси за втори път, тъй като от дъждовете и по-високите температури тревата е избуяла отново. Жанета Пенкова от..

публикувано на 13.05.24 в 11:40
Снимката е илюстративна

Затварят временно ул. "Брегалница" заради планирана резитба

Във връзка с планирано премахване на опасни клони от дървета на улица "Брегалница", на 14 май (вторник) от 10 до 12 часа пътното платно ще бъде затворено. Дейностите по подрязване на дърветата ще се извършват в участъка от ул. "Кюстенджа" до Второ районно полицейско управление - Варна.  От Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“..

публикувано на 13.05.24 в 11:25

МВР със спецоперация за безопасност по пътищата

Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата стартира днес. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и..

публикувано на 13.05.24 в 10:57

Катастрофа затруднява движението на АМ "Хемус" край Варна

Катастрофа затруднява движението на 419 км в посока Варна, в района на надлеза Игнатиево-Тополи.  Сигнал за инцидента е подаден в 9 часа и 3 минути тази сутрин, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Тежкотоварен автомобил, който обслужва пътя на магистралата, бива блъснат от лек автомобил, който се движи по аутобана...

публикувано на 13.05.24 в 10:32