Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неработещ светофар на оживено кръстовище във Варна предизвика смут

Поради авария в електрозахранването светофарът, който се намира на кръстовището между булевардите „8-ми Приморски полк” и „Чаталджа” тази сутрин не работеше.

Това създаде неудобство в движението на леките автомобили и на пешеходците, тъй като на място липсваше регулировчик.

 След сигнал, подаден от Радио Варна, екипи на ТАСРУД веднага отидоха на място и с генератор захраниха светофара, който вече е в изправност.

Проблемът е бил причинен от авария на съседен трафопост, допълниха от ТАСРУД.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светещ таван с морски обитатели - част от новото оборудване на детската хирургия към МБАЛ "Св. Анна" (СНИМКИ)

Дарение на нова апаратура и цялостно оборудване за 150 000 лева получи от сдружението „Аз вярвам и помагам“ с председател Владислав Николов отделението по детска хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна с началник д-р Румен Христов .  Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров благодари за..

публикувано на 25.07.24 в 15:35
Снимката е илюстративна

Консултации за настаняването в общински жилища в Балчик, чакат предложения на гражданите

До края на седмицата текат обществени консултации за настаняването в общински жилища в Балчик.  Граждани, групи и организация могат да изпращат предложения в писмена форма до председателя на Общинския съвет – на хартиен носител в секретариата на местния парламент или по електронна поща  obsbalchik@gmail.com . Становищата и коментари ще бъдат..

публикувано на 25.07.24 в 13:55

Ограбиха хранителен магазин в с. Зорница

Хранителен магазин в село Зорница, община Аксаково, е бил обран от криминално проявени младежи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. От търговския обект са откраднати кутии цигари от различни марки, сладки изделия и сумата от 250 лева. Извършителите са влезли в магазина с взлом.  Двама от тях са на 27 години, а третият е..

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Търсят нов директор на ТАСРУД във Варна

Община Варна обяви конкурс за директор на общинското предприятие „Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение“ (ТАСРУД). Минимално изискване към кандидатите е завършено висше образование, степен магистър в професионална област технически или други науки. Необходим е и 5 години професионален и управленски опит в области,..

публикувано на 25.07.24 в 12:35

Бащите вече ще имат отпуск за гледане на дете до 2 години, ако майката е лишена от родителски права

С пълно единодушие от 159 гласа "за" депутатите приеха окончателно промени в Кодекса на труда, с които се дава възможност за ползване на отпуск от бащи, включително ако са осиновители, на деца до 2-годишна възраст, ако майката е лишена от родителски права или упражняването на правата е предоставено на бащата. За периода на ползване на отпуска ще..

публикувано на 25.07.24 в 12:06
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева пристигат на летище Подгорица - 16 юни 2024 г.

Румен Радев ще бъде в Париж за откриването на Летните олимпийски игри

Президентът Румен Радев ще посети Париж за началото на Олимпийските игри през лятото. Държавният глава е бил поканен от френския президент Еманюел Макрон и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Днес Радев ще е част от Срещата на върха "Спорт за устойчиво развитие", предаде БНР .  Утре Румен Радев ще гостува на българското..

публикувано на 25.07.24 в 11:30