Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на икономиката: И фирмите да се възползват от помощ за цената на горивата

Снимка: БГНЕС

Не само гражданите, а и фирмите да се възползват от помощ за цената на бензина и дизела предлага министърът на икономиката в служебния кабинет Никола Стоянов. Това е заложено в предложение на Министерския съвет за отнемане на свърхпечалбите.

"Доколкото разбирам, подобна вече е идеята на ГЕРБ. Разликата е, че при тях, това което чух от Делян Добрев, не познавам в детайли предложението, е че става дума за фиксирано 1 лев да се внася като свръхпечалба. Тук виждаме един минус, че при евентуално сериозно покачване на цената отново ще остане само 1 лев. Тоест смятам, че от тази гледна точка предложението на служебното правителство, където при отнемането на свърхпечалби става дума за процент, а не за фиксирана сума е по-добро, но в крайна сметка е много хубаво, че има диалог", посочи Никола Стоянов, служебен министър на икономиката, цитиран от БНТ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 23 юли

В периода 22.07.2024 - 23.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Провадия – ул. Никола Калипетровски, ул. Патриарх Евтимий, ул. Димитър Грънчаров, ул. Ивайло, ул. Шипка, ул. Кирил и Методий, ул. Комунига, ул. Юрий..

публикувано на 23.07.24 в 06:12
Есенно море, ноември

Слънце, облаци и възможни превалявания във вторник

Утрото във вторник ни посреща с повече прохлада и лек вятър. Предиобед ще преобладава слънчево време, сутринта във вътрешността ще е по-прохладно с минимални температури 15-20 градуса, по крайбрежието минималните ще са 20-25 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще има..

публикувано на 23.07.24 в 06:10

Коалиция "Левицата!" настоява за възстановяването на служба "Гражданска защита"

Лидерът на АБВ Румен Петков заяви във Варна във връзка с бедствената ситуация, свързана с пожарите, че Коалиция „Левицата!“ отдавна настоява да бъде възстановена служба „Гражданска защита“, както и Министерството за борба с бедствията и авариите, а  в момента страната ни няма необходимия технологичен и кадрови капацитет, за да се справи с бедствията...

публикувано на 22.07.24 в 18:00

Починали са мъжът и детето, ударени от мълния в Стара планина

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.  Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба: "Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация за нашите колеги, не дават..

публикувано на 22.07.24 в 17:52

Светофарът на Червения площад не работи

Не работи светофарът на Червения площад във Варна. Движението не се регулира. Трафикът е натоварен, а движението е затруднено, видя репортер на Радио Варна.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 22.07.24 в 17:40

На комисия приеха салоните по физкултура да се ползват от спортни клубове и граждани срещу заплащане

Физкултурните салони в училищата във Варна да се ползват срещу заплащане от спортни клубове и граждани. Това предложение на групата на ПП „Възраждане“ получи подкрепата на членовете на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“. За да стане факт обаче, е необходима промяна на общинската Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с..

публикувано на 22.07.24 в 17:16

Пожарът в Гърция е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция, предаде БНР.  "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. До колкото разбрах, мисля, че включват и..

публикувано на 22.07.24 в 16:24