Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати по спортно и скално катерене

Снимка: Варнаклайминг

Есен, по-ниски температури и по-къс ден. Спортът малко по-малко започва да се връща в залите. По този повод варненският клуб по спортно и скално катерене „Варнаклайминг” организира днес Ден на отворените врати. Между 18 и 21 часа от клуба отварят широко вратите на залата ,в която тренират за всеки, който иска да опита що е то катерене. Стената, на която спортистите тренират, ще бъде подготвена специално за събитието, за да успеят колкото се може повече хора да се възползват от нея. Повече от Росен Рафаилов – треньор и инструктор по скално и спортно катерене.

"Първото, което се вижда в залата, е нашето относително голямо съоръжение, което най-вероятно е най-голямото в Североизточна България. Съответно ще бъде посрещнат и ще може да се включи, както в загрявката, ще може да сложи катерачна седалка и да бъде закачен на установките, предвидени за начинаещите и ще може да се докосне, всъщност, до спортното катерене."

Единственото, което трябва да си носят участниците е чисти обувки.

Повече за Деня на отворените врати на варненския клуб по спортно и скално катерене „Варнаклайминг” чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Спартак"-Варна и "Черно море" в сблъсъка на Варна

"Спартак" (Варна) и "Черно море" се изправят днес един срещу друг в мач от деветия кръг на efbet Лига. "Спартак" са домакини на срещата от 20:00 часа, а главен съдия ще бъде Георги Кабаков. Двата тима са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15, съответно четвърто място за "Черно море" и пето за "Спартак".  В последната среща двата тима..

обновено на 22.09.24 в 16:21

Варненски гимнастици с Балканската купа

Отборът на България спечели бронзовите медали на Балканското първенство по спортна гимнастика в София. При жените в състава на българския тим имаше и три варненки- Мишел Арабаджиева, Симон Арабаджиева и Валентина Балканджиева. Те са състезателки на варненската треньорка Росица Найденова. Борислав Жеков при момчетата стана втори на земя и трети на..

публикувано на 22.09.24 в 07:36

"ЦСКА"- София се справи с "Берое"

ЦСКА - София постигна втора поредна победа в първенството след 1:0 над Берое в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Годуин Коялипу изпълни точно дузпа в даденото от рефера продължение на първата част, което бе оспорвано решение.

публикувано на 22.09.24 в 07:35

"Черно море Тима" загуби от "Балкан"

Балкан победи със 78:73 (29:27, 21:12, 14:18, 14:16) Черно море Тича и спечели мемориалния турнир "Георги Христов" пи баскетбол в Ботевград. Варненци изиграха добри два мача, но не успяха да се преборят за трофея. този турнир е част от подготовката на тима за новия сезон.

публикувано на 22.09.24 в 07:33

Над 300 състезатели участват в детския плувен фестивал „Варна 2024“

Над 300 състезатели се включват в 12-то поредно издание на детския плувен фестивал „Варна 2024“, който се провежда на 21 септември в басейна „Юлиян Русев“ на плувен комплекс „Приморски“. Участниците тренират в 11 български спортни клуба - „Торпедо“, “Елит Спорт“, „Делфин“, „Аква спорт“, „Албатрос“, „Юлиян Русев“, „Оренда“, „Черно море“,..

публикувано на 21.09.24 в 10:23

Зоя Чавдарова с три златни медала в Полша

Варненката Зоя Чавдарова спечели една титла и едно второ място на сингъл и две титли на двойки на турнири за хора в инвалидни колички в Полша с награден фонд от по 3 хиляди долара.  Чавдарова е единствена наша състезателка за жени за хора в инвалидни колички, с право на участие на международни състезания.    Във финала на първия турнир на сингъл..

публикувано на 21.09.24 в 08:05

Петър Митев: Голямата ни цел е Видин отново да играе в елита (ВИДЕО)

Започна турнирът по футбол за деца "Варна къп". Тази година много отбори от цялата страна пристигнаха във Варна за участие в надпреварата. Има и гости от Румъния.  Традиционни участници са представителите на детската футболна школа на ВидиН. Срещаме ви с ръководителя на школата Петър Митев.

публикувано на 21.09.24 в 08:03