Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прехвърлят Тубдиспансера към друга болница

С 35 гласа "ЗА" съветниците подкрепиха предложението дейността на Тубдиспансера да се прехвърли към някоя от другите болници във Варна, както и дълговете й да бъдат погасени. Съветници, които гласуваха против предложението, се обосноваха със съмнението си дали това няма да е първата крачка към ликвидация и закриване на болницата.

Министерството на здравеопазването плаща на леглоден на пациент по 92 лв., като в тях влизат пари за храна, лекарства и заплати на персонала. В момента в болницата се лекуват 18 души. Над 3.5 млн лв. е отпуснала Община Варна за последните 10 години на Тубдиспансера, обяви проф. Анелия Клисарова. Тя призова местния парламент и за разговори с дружествата, на които болницата дължи пари, за разсрочено плащане.


БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Съдят мъж от Добрич, подпалил автосервиз

Мъж от Добрич, подпалил автосервиз, отива на съд.  36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжната прокуратура за това, че запалил автосервиз и намиращото се в него оборудване, като е имало опасност пожарът да се разпростре върху други имоти и от случая са последвали значителни вреди за собствениците им, съобщават от Апелативна..

публикувано на 02.06.23 в 13:51

Румен Радев: Варна е пример за цяла България, младите хора се връщат от чужбина, за да работят тук

Винаги съм бил оптимист, България не е само на политиците, а на младите хора и те ще направят така, че страната наистина да има това бъдеще, което всички ние желаем, каза днес във Варна президентът Румен Радев, който посети центъра за споделени услуги на белгийската финансова компания KBC, в който бе проведена международна среща с участието на европейския..

публикувано на 02.06.23 в 12:53

Започват проверки на фирмите за бързи кредити у нас

Сериозни нарушения, нелоялни търговски практики и неспазване на Закона за потребителския кредит, които изкривяват пазара. Това е установил предварителен преглед на договорите от Комисията за защита на потребителите. По този повод започват проверки на компаниите за бързи кредити в цялата страна, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов, цитиран..

обновено на 02.06.23 в 12:32

Отвориха автоподлеза на ул. "Подвис"

Вече е отворен автоподлезът на ул. "Подвис", видя репортер на Радио Варна. Той беше затворен от снощи заради катастрофа, вследствие на която бяха натрупани тухли и паднало дърво.  Заради ремонтите в района на Цветния квартал, "Левски" и околовръстното, трафикът там беше изключително натоварен.  Затворен е автоподлезът на ул. "Подвис"..

публикувано на 02.06.23 в 11:31

Променят маршрута на номер 13, връщат Обръщача срещу блок 22

По информация на общинската фирма „Градски транспорт“ от 5 юни (понеделник), автобусна линия 13 ще обслужва гражданите по променен маршрут както следва: След сп. „Мир“ наляво по ул. „Студентска“ - сп. „Черноризец Храбър“, наляво по ул. „Дубровник“, надясно по ул. „Железни врата“ - сп. „Железни врата“ , надясно по ул. „Евлоги Георгиев“ - „Нов..

публикувано на 02.06.23 в 11:20

17 депутати с наказания заради безредиците в Парламента вчера

Председателят на Народното събрание Росен Желязков наказа с дисциплинарна санкция "порицание" 17 народни представители заради възникналите безредици в пленарна зала през вчерашния ден, предаде БНР.   Желязков заяви:  "Сами бяхте свидетели на тази масовост на това нарушаване, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи..

публикувано на 02.06.23 в 11:16

Дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите установи МВР

Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите. Това заяви по време на блиц парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БНР. Проверка на МВР е доказала, че в някои от хотелите  са настанявани над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет, както и деца, които не са се родили, и хора,..

публикувано на 02.06.23 в 10:58