Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава законна ли е стачката в добричката болница

Окръжният съд в Добрич ще проведе днес открито заседание за установяване на незаконността на стачката, обявена от служители в лечебното заведение. Делото беше образувано по предявен от многопрофилната болница за активно лечение в Добрич иск по повод обявените на 13 октомври предупредителни стачни действия и готовността за ефективни протести.

Исковата молба е срещу 136 от служителите на МБАЛ-Добрич, които са участвали в обявяването и провеждането на стачните действия. В иска от лечебното заведение посочват, че не е налице колективен трудов спор, работодателят не е уведомен писмено за исканията на работниците, не са проведени и преговори.

Медицинските специалисти, срещу които е заведен искът, призоваха за подкрепа от колегите си от цялата страна. Делото ще започне в 13.30 часа в Окръжния съд в Добрич.

Информацията е на Мая Щърбанова.

По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътят между Храброво и Овчага е отворен, обстановката в областта е нормална

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация-Варна, към сутрешните часове обстановката в областта е нормална.  Щетите, които бурният вятър и интензивните валежи причиниха, са предимно паднали клони и дървета. Паднали клони и преливащи шахти във Варна  В община Провадия паднали клони и дървета са затворили временно пътя между..

публикувано на 30.09.24 в 10:42

Министър Запрянов: Евакуацията на българите от Ливан ще се осъществи с правителствения самолет

Евакуацията по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан, ще се осъществи с правителствения самолет. Това съобщи във Варна министърът на отбраната Атанас Запрянов, който поздрави курсантите и студентите от Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" при откриването на новата учебна година.  В момента върви процес на..

публикувано на 30.09.24 в 10:10

Започва третирането срещу гризачи във Варна (график)

Днес започва масовата есенно-зимна дератизация на канални шахти и дерета в община Варна, съобщават от Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация - Варна”. Над 1 300 шахти и повече от 600 дка дерета ще бъдат обработени със специализирани химикали -  родентициди (химикали за контрол върху вредителите - гризачи, мишки и плъхове) в..

публикувано на 30.09.24 в 09:48

Акция срещу купуването на гласове в Бургас

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с конвенционалната престъпност, се провежда в момента на територията на два квартала в Бургас, предаде БНР-Бургас.  Проверяват се частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се..

публикувано на 30.09.24 в 08:45

Ремонт на пътя през местност Боровец започва от понеделник

Рехабилитацията на пътя от Прибой през местност „Боровец“ започва от понеделник, 30 септември, съобщиха от община Варна. Около 4 700 кв. м асфалтова настилка ще бъде възстановена в рамките на около седмица. Дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на община Варна.  След рехабилитацията пътят ще бъде ползван за обходен..

публикувано на 30.09.24 в 08:00
Ул.

Паднали клони и преливащи шахти във Варна

Десет сигнала за паднали клони са получени на дежурния телефон в община Варна. Шест от тях са за клони стоварили се върху автомобил. Четири са сигналите за наводнени участъци от преливащи канализационни шахти – на ул. "Акад. Курчатов" (до зеленчуковата борса), пресечката на ул. "Хан Омуртаг" и ул. Граф Игнатиев; на ул. "Александър Дякович" и на..

публикувано на 30.09.24 в 06:53

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  30.09.2024  г. В периода  8:30  ч. до  16:00  ч. Поради обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - м-ст Свети Никола..

публикувано на 30.09.24 в 06:16