Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море – ЦСКА 0:2

Автор:

Черно море допусна загуба с 0:2 при домакинството си на ЦСКА в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Срещата се проведе на стадион „Тича“ във Варна. Попаденията за гостите от София реализираха Жеферсон в 64-ата минута и Марселино Кареасо в 74-ата.

Черно море започна добре срещата и създадоха първата опасност в мача. Матеус Клементе получи топката вдясно на наказателното поле на „червените“, елиминира Де Нойер и стреля по диагонала, но ударът му премина встрани от гредата на Бусато. През първите 20 минути на срещата „моряците“ държаха повече кълбото, но трудно създаваха опасности пред вратата на ЦСКА.

В 24-ата минута Дюкенс Назон получи топката пред наказателното поле на Черно море след рикошет, озова се сам срещу вратаря на варненци и стреля, но Георги Георгиев с тяло блокира удара му. В следвщите минути ЦСКА бе по-активният тим на терена, като в 30-ата минута Маурисио Гарсес отправи изстрел от малък ъгъл, но Георгиев боксира встрани. Само седем минути по-късно отново Георгиев отново се намеси подобаващо след атрактивен изстрел на Гарсес.

Второто полувреме започна с шанс за ЦСКА. Дюкенс Назон подаде към Иван Турицов, който от своя страна видя страхотно Маурисио Гарсес, който изпревари Панов, но от един метър нападателят не успя да засече в опразнената варненска врата. В следващата минута Черно море отговори подобаващо на агресията на ЦСКА. Велислав Василев проби по левия фланг центрира успоредно по земя към Васил Панайотов, който стреля с шпагат, но топката отиде над напречната греда.

В 64-ата минута ЦСКА откри резултата. Иван Турицов намери Жеферсон пред пенала, той овладя топката и нанесе мощен неспасяем удар за Георгиев за 1:0. Трябва да се отбележи, че в този момент Черно море бе с 10 души на терена, след като медицинска помощ край тъчлинията получаваше Мартин Дичев. Именно от неговата позиция стана атаката за гола на „армейците“.

10 минути след първия гол ЦСКА реализира за 2:0. Влезлият на смяна Марселино Кареасо шутира много силно от дистанция в обсега на стража Георги Георгиев. Той не се намеси убедително и кълбото мина между краката му, след което премина и голлинията на варненската врата – 2:0 за гостите.

До края на срещата нов гол не падна и двата тима се разделиха при 2:0.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Живко Атанасов, Петар Босанчич, Мартин Дичев (66-Стефан Велев), Цветомир Панов, Мимито Биаи (65-Матиас Курьор), Матеус Клементе, Велислав Василев (66-Алекс Фернандес), Мади Кета (52-Николай Златев), Васил Панайотов, Исмаил Иса (85-Ангел Ангелов).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Киуан напуска Париж

Рами Киуан не успя да премине 1/4-финалите на боксовия турнир в Париж в кат. 71 кг.  Българинът допусна поражение от американеца Омари Джоунс в 1/4-финална битка и така остана извън челната четворка в дивизията.

публикувано на 03.08.24 в 17:26

Ангелова остана без медал в Париж

Десислава Ангелова не успя да стигне до медал на Олимпийските игри в Париж. Тя завърши на последното шесто място във финал A на скиф. Това е най-големият ни успех в този спорт за последните години. Българката се представи добре, но не беше на нивото на лидерките. Гребецът Кристиан Василев се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж,..

публикувано на 03.08.24 в 12:25

Българите на Олимпиадата в Париж днес

Днес е осмият ден на Олимпийските игри в Париж. Петима българи ще имат участие. Стартираме в 10:42 часа с Кристиан Василев, който ще гребе във финал C и ще се бори за местата от 13-то до 18-то на скиф. В 11:18 часа Десислава Ангелова ще стартира във финал A на скиф и ще се бори за медал при дебютното си участие на Олимпийски игри. В 17:02 Рами..

публикувано на 03.08.24 в 09:37

Трети кръг на Първа футболна лига

Предстоящи срещи от 3-я кръг в Първа лиг: 2 август 2024 г., петък, 19:00 ч / III кръг: в София, ст."Александър Шаламанов": * Хебър 1918 (Пазарджик) - Славия 1913 (София) 1:1 (0:1) * - в София заради работа по подобряване на състоянието на терена на ст."Георги Бенковски" в Пазарджик. 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч / III..

публикувано на 03.08.24 в 09:29

Жуниор отпада за мача с Локомотив /София/

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за гостуването на Локомотив София в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Наставникът на „моряците“ няма да може да разчита на нападателя Уеслен Жуниор, който е с травма след двубоя с Апоел Беер Шева (1:2). Аут за срещата в София е и Едгар Пашеко. Главен рефер на срещата е Станимир Тренчев с помощници..

публикувано на 03.08.24 в 09:27

Губим в приятелски мач с Франция

Националният отбор за мъже под 20 години изигра изключително драматичен приятелски мач с Франция. За съжаление накрая България отстъпи с 2:3 (25:19, 16:25, 15:25, 27:29, 15:11). Треньорските щабове се разбраха при всички положения да се изиграят пет гейма, за да могат състезателите да бъдат максимално натоварени. Симеон Николов беше най-добрият..

публикувано на 03.08.24 в 09:26

Българите на Игрите в Париж днес

Днес петима българи ще участват в седмия ден на Олимпийските игри в Париж 2024. Антоанета Костадинова в 10:00 часа българско време започва участие а в квалификациите на 25 метра пистолет. В 11:15 сребърната медалистка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева открива българското участие в леката атлетика с квалификацията в..

публикувано на 02.08.24 в 10:30