Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строител: Физкултурният салон на СОУ ”Найден Геров”-Варна ще е готов до месец

Новоизграденият физкултурен салон на варненското СОУ”Найден Геров” ще бъде завършен до края на годината. Но документалното му приемане зависи от Министерство на младежта и спорта. Това обяви в интервю за Радио Варна Иван Даскалов от строителната фирма „Пи Ем Пи Варна” ДЗЗД, която е изпълнител на строежа.

Обектът беше открит преди година и половина със срок на изпълнение три месеца с възлагане и финансиране от Министерство на младежта и спорта.

Не можем да кажем каква е причината за забавянето. Фирмата твърди, че имат още малко работа. Договорите и плащането са от Министервство на младежта и спорта, но в част от разговорите те твърдяха, че такъв обект няма. Малко лоша е организацията, защото в част от разговорите те твърдяха, че такъв салон няма. Това каза за Радио Варна директорът на училището Мария Нестерова.

Иван Даскалов: Дата за откриването няма

Строителят Иван Даскалов обясни, че забавянето се получило по няколко причини. В началото се оказа, че тернът не е подготвен за строителство – трябваше да бъдат отстранени част от дърветата. Това ни отне около три месеца – „Озеленяване” на Община Варна да го съгласува, да преценят какви са дървесните видове, да се намери специализиран изпълнител, който да премести тези дървета на подходящо място. След това по време на строителството се смениха две служебни правителства, които не проявиха желание да се извърши каквато и да е дейност. Например, наложи се промяна в инжинеринговия проект, тъй като се оказа, че изходните данни за отводняването на терена и за канализацията на училището не отговарят. Уведомихме за наложилото се препроектиране Министерство на младежта и спорта и оттам не сме получили абсолютно нищо като обратна връзка. Строителят все пак отбеляза, че е с добро очакване, защото по думите му моментното управление показва, че иска да се извършва дейност и разходваните пари за този салон да бъдат усвоени адекватно и да може да бъде въведен в експлоатация. Надявам се, че когато обявим дата за откриване те ще откликнат. Но дата за откриване още няма, допълни Иван Даскалов.

Даскалов описа съоръжението като метална конструкция с термопанели, стандартно хале. Той обясни още, че вътре ще има стандартен физкултурен салон с размери 700 кв.м. (с волейболно и баскетболно игрище), няколко съблекални, санитарни помещения, баня, две стаи за треньори и съдии.

Снимки: Мариела Димитрова
По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата, възникнали в града и региона. От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника, общо 10..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при обръщача и до Детския център.  Друго огнище се разпростира между селищно образувание Сълзица,..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат 36°-41°, само по крайбрежието ще са малко по-ниски между 31° и 36°. За Варна минимална температура..

публикувано на 14.07.24 в 15:40
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Китай и Русия проведоха съвместен военен патрул в Тихия океан

Китай и Русия проведоха съвместно военноморско патрулиране в северната и западната част на Тихия океан, съобщи Министерството на отбраната на Пекин, цитирано от АФП. От министерството заявиха, че учението не е било насочено срещу никоя друга държава. Двете..

публикувано на 14.07.24 в 15:37