Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Баня Гъбата става хотел

Превръща Баня Гъбата в хотел в срок до 5 години.

Той няма да бъде много висок.

Това каза за Радио Варна главният архитект на Община Варна Виктор Бузев.

Разрешението за строеж вече е издадено на фирма, като в проекта се очаква да бъдат запазени колоните на обекта и отстранен куполът.

Баня Гъбата

О ще от разговора на Ваня Славова с арх. Бузев:На 30.06.2022 г. е одобрен план за безопасност и здраве за събаряне на сграда до Кота 0,00 за ПИ 10135.1507.1180 със запазване на съществуващи зидове в УПИ I-1424 „за обсл. дейности“, кв. 31 по план на 8ми м.р., гр. Варна.


Има издадено разрешение за строеж № 79/13.05.2022 г. за „Сграда за обслужващи дейности с трафопост и подземно застрояване“, находящ се в УПИ I-1424 „за обсл. дейности“ ПИ/10135.1507.1180/, кв. 31 по план на 8 ми м.р., ул. „Св. Стамболов“ № 16, гр. Варна съгласуван от Министерство на културата.Своята позиция за баня "Гъбата" изрази и Николай Танчев - граждански активист, както се определя.Никоя институция: нито Националният институт за недвижимо културно наследство, Министерството на културата, Община Варна, Съюзът на архитектите в България, не реши да защити един от символите на града с  архитектурна стойност.
Баня "Гъбата" е построена между 1964 и 1966 г. по проект на арх. Косьо Христов. 
По публикацията работи: Ваня Славова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивайло Костадинов

Ивайло Костадинов, ИТН: Нелепо е хора, които са част от властта, да коментират проблемите на Варна като зрители

„Трябва да бъдат предложени промени в Общия устройствен план, за да се спре презастрояването и да се осигурят повече зелени площи. Това е единият от моите приоритети. Проблемът с детските гради и яслите във Варна не е решен. Групите са препълнени, а свободни места има само в крайните квартали“, каза в „Позиция“ Ивайло Костадинов – областен..

публикувано на 23.09.23 в 15:03
Иван Портних

Иван Портних, ГЕРБ: Строителни фирми, заедно с ПП, искат да превземат властта във Варна

„Дългоочакваните ремонти на улици, планирани от нас още през 2021 година, се превръщат в оръжие за политически рекет заради предстоящите местни избори. Представители на мощни строителни и пътищарски холдинги скоро сигурно ще видите в конкретна листа за общински съветници“. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ кметът на Варна..

публикувано на 23.09.23 в 13:53

Списъкът с чакащите за лечение в Англия достигна рекордните над 7 млн. души

Списъкът с чакащите за лечение в Англия достигна рекордните над 7 млн. души , като между тях има хора, които не са успели да получат медицинска помощ повече от година, а около 120 000 са починали, преди насрочения им преглед или операция. Това кара доста англичани да търсят помощ в европейски клиники. Шокиращите данни за броя на чакащите с..

публикувано на 23.09.23 в 13:11
Павел Раличков

Павел Раличков, БСП: Управлението на Варна е пример за паралелната държава

„Управлението на кмета Иван Портних във Варна е еманация на паралелната държава. Струва ми се, че кабинетът на кмета не е в общината, а в един хотел в близост“. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна Павел Раличков, който е председател на Градския съвет на БСП и кандидат за кмет на Варна от Българската социалистическа партия...

публикувано на 23.09.23 в 12:53

Кирил Вътев: Твърдението, че украинската продукция представлява нелоялна конкуренция донякъде е вярно

Протестът на земеделските производители беше провокиран от повишената чувствителност, която се дължи на натрупаните проблеми в продължение на десетилетия. Това обясни министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в интервю за Нова телевизия. Само вносът от Украйна няма да реши проблема с цената на продуктите, отбеляза той, визирайки..

публикувано на 23.09.23 в 10:52

Осем модела бебешки възглавници за самостоятелно хранене са забранени в страните от Европейската общност. Те са китайски и се продават през AliExpress

Осем модела бебешки възглавници за самостоятелно хранене са забранени в страните от Европейската общност, съобщават от онлайн платформата „Ние, потребителите“, като се позовават на актуалния бюлетин на системата за ранно предупреждение на опасни нехранителни продукти Safety Gate.Продуктите са могат да причинят задушаване на детето, тъй като..

публикувано на 23.09.23 в 10:26
Шкорпиловци

Топло и даже горещо ще бъде времето днес

Днес ще бъде слънчево, във вътрешността на района горещо. В ранните сутрешни часове на места по крайбрежието ще има ниска облачност или намалена видимост. Ще духа слаб, след обяд по Черноморието до умерен вятър от югоиток. Максималните температури ще се повишат до 31° - 36°, по крайбрежието ще са 24°-28°, за Варна около 27°. Вълнение на..

обновено на 23.09.23 в 08:26