Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата на Черно море се класираха на полуфинал за Купата на БФС

Децата на Черно море, родени 2009 година, се класираха на полуфинал за Купата на Българския футболен съюз. Моряците на Мирослав Мирчев завършиха 1:1 с Национал в София и след дузпи, продължават в турнирната надпревара. Попадението за варненци в редовното време реализира Кристиан Маринов. 

От бялата точка точни бяха Кристиян Маринов, Боян Русинов, Кирил Петров и Никола Христов. 

Черно море е между четирите тима в турнира заедно с Левски, Лудогорец и Славия. 

В същото време младшата на Черно море загуби реванша с ЦСКА в София с 0:4 и след общ резултат 1:4 напусна турнира.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лаура Траатс и Ерика Зафирова правят Мастър клас във Варна (ВИДЕО)

Двете олимпийски шампионки по художествена гимнастика Лаура Траатс и Ерика Зафирова днес са във Варна. Двете правят Мастър клас в спортен клуб "Грация". Участват гимнастички от целия град, както и състезателки от други градове. Всъщност в този клас трябваше да бъде и варненката Симона Дянкова, но во последния момент  ангажименти не й позволиха да участва...

публикувано на 11.10.24 в 17:18

Нестеров и Милев на 1/4 финал в Италия

Пьотр Нестеров и Янаки Милев се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира на клей в Санта Маргерита ди Пула (Италия) с награден фонд 25 хиляди долара.  Поставените под №4 българи победиха с 6:2, 6:3 Димитрис Сакеларидис (Гърция) и Денис Спиридон (Италия).

публикувано на 11.10.24 в 08:13

Шампионат по кик бокс в Панагюрище

От 11.10.2024г. до 13.10.2024г.(петък до неделя )в гр. Панагюрище ще се проведе Държавното първенство по кикбокс във всички татами стилове. Състезанието ще се съ състои в многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“ в партньорство между Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, община Панагюрище и местната комисия за борба срещу..

публикувано на 11.10.24 в 08:11

Донски е на 1/4 финал в Португалия

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира на твърди кортове в Синтра (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара.  Българинът и Тиаго Перейра (Португалия), поставени под №1 в схемата, победиха с 6:2, 6:0 представителите на домакините Франсиско Гимараеш и Гийерме Валдодейрош.

публикувано на 11.10.24 в 08:10

Приемаме престижни отбори за футболен турнир

Националите на България до 15 години ще са домакин на престижен приятелски турнир на УЕФА срещу отборите на Испания, Исландия и Уелс между 18 и 23 октомври.  Селекцията на треньора Владислав Вутов ще изиграе по един мач срещу трите съперника, като надпреварата ще се проведе на терените на Национална футболна база „Бояна“.  Българите излизат в първия си..

публикувано на 11.10.24 в 08:09

Обявиха състава на България за Европейското първенство по бокс

България ще бъде представена от осем боксьори на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 12 до 20 октомври в зала „София“. Турнирът може да се определи като отправна точка за големите таланти на Европа в посока Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година. Близо 340 боксьори от 34..

публикувано на 10.10.24 в 19:07
Рафаел Надал

Рафа Надал напуска професионалния тенис

Рафаел Надал обяви, че ще се оттегли от професионалния тенис след финала на Купа „Дейвис“ през ноември, предаде АФП. С тази стъпка испанецът ще сложи край на кариерата си, в която спечели 22 титли от Големия шлем и олимпийско злато на сингъл. „Оттеглям се от професионалния тенис. Истината е, че минаха няколко трудни години, особено..

публикувано на 10.10.24 в 13:37