Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Клубът за народни танци "Моряците" ще изнесе благотворителен концерт

Благотворителен концерт на клуб за народни танци „Моряците“ под надслов „За повече варненчета“ ще се проведе на 18 декември от 19,30 ч. в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Събраните средства ще се дарят на двойки с репродуктивни проблеми,  като подпомогнат съвместната програма на Община Варна и фондация „Искам бебе“. Инициативата е под патронажа на кмета на града Иван Портних и е подкрепена от Община Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме света Анна

На 9 декември православните християни честват зачатието на св. Анна – майка на Богородица, потомка на Аароновия род. Както е записано в житието на светите богоотци Йоаким и Анна, те дълги години нямали деца, въпреки своя праведен и скромен живот, а както е известно, в много древни култури това се приема за наказание свише и знак за натрупани..

публикувано на 09.12.22 в 06:52

Без ограничения за броя на студентите, които искат да отидат на бригада в САЩ

През следващата година няма да има ограничения на броя на българските студенти, които могат да се явят на интервю за J1 виза и да заминат на бригада в Съединените щати  по програмата "Работи и пътувай", съобщиха  от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ след среща в американското посолство у нас, проведена тази..

публикувано на 08.12.22 в 18:18
Общежитие ИУ-Варна

Няма да се вдигат наемите на студентските общежития

Няма да се вдигат наемите на студентските общежития. Това каза Доротея Николаева, заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети, навръх 8 декември. Припомняме, в морската столица средната цена на наема на студентските общежития е между 70 и 90 лева. Тя важи за Икономическия, Медицинския и Техническия университет. В..

обновено на 08.12.22 в 16:48

Да помогнем на Дани да сбъдне мечтите си

Въпреки крехката си възраст Дани преминава през множество изпитания. Още като бебе той се сблъсква със злокачествено онкологично заболяване, а когато е на 3г. и всичко лошо би трябвало да е вече зад гърба му, той отново е изправен пред битка за живот! Откриват му тумор на Вилмс, който бързо образува метастази в белия дроб. Лечението е тежко, мъчително и..

публикувано на 08.12.22 в 14:09

С кастинги избират наематели в София

Сега ще ви разкажа една съвсем истинска история. Тя ми беше споделена вчера от мой приятел, който наскоро отиде да работи в София и започна да си търси квартира там. Първото, с което се е сблъскал са многото фалшиви обяви, които са пълни със снимки на направо луксозни жилища и то на много приемлив наем. Хайде, да кажем, че това е нормално..

публикувано на 08.12.22 в 13:44

Морско училище отбеляза своя патронен празник

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза 113-годишнината от рождението на своя патрон.  Носителят на голямата награда от конкурса "Вапцарови дни" Алекс Алексиев изпълни "Песен за човека" на официалната церемония. Флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров-началник на училището, посочи, че и днес е валидно мнението на поета, че морската Алма Матер дава..

публикувано на 07.12.22 в 16:19

117 години навършва днес Специалното училище за незрящи във Варна

С тържествен концерт под наслов „Заедно“ Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна днес отбелязва своята 117-та годишнина от създаването си. На сцената на Фестивален и конгресен център се изявиха заедно настоящи и бивши възпитаници на училището. За първи път прозвуча и химнът на специализираното школо. Още..

публикувано на 07.12.22 в 14:40