Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Юбиляри в Балчик: Животът е хубав и на 80-ет!

2
Иван Апостолов – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (вляво), връчва на председателя на ОбСП – Балчик Ангел Събев плакет по случай кръглата годишнина с пожелание за здраве и дълголетие; Рождениците

Животът е хубав и на 80-ет, ако е сред приятели, песни, творчество и добри мисли! В това вярват хората от клубовете на пенсионера в община Балчик, чиито представители днес заедно вдигнаха наздравица за осемте десетилетия на петима свои членове – Иванка Игнатова от Кранево, Румяна Узунова от Балчик, Мария Люцканова от Добрич, както и балчиклиите Ангел Събев и Симеон Николов. Всички до един днес демонстрираха с усмивка завидна активност и макар че се обаждат някои болежки, доказват, че здравото тяло идва от силния дух. 

Скъпи юбиляри, годините ви станаха на осем по десет, но те не ви личат, защото животът е пред вас, дерзайте и продължавайте смело напред, столетието ви очаква! – им пожелаха приятелите от общинския хор на пенсионерите, а от клуба на военнопострадалите им заръчаха да пазят песента в сърцето си, защото който пее- зло не мисли.

Повече за мислите, които вълнуват 80-годишните, чуйте в звуковия файл:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Боракай - защитеният остров за туристи

Боракай е малък, изумително красив остров във Филипините. Той е бил почти унищожен от хилядите туристи, но преди няколко години местната власт решава да затвори целия остров за посещение за половин година, там се извършва усилено почистване, докато придобие предишния си непокътнат облик. Сега Боракай има регулиран брой туристи, екотакса, както и много..

публикувано на 07.02.23 в 17:09

Дискусии с ученици за делото и личността на Левски организират от Младежкия център в Добрич

Дискусии на тема „Дела трябват, а не думи“ с деца от училищата организират от Младежкия център в Добрич. Те са посветени на Васил Левски и са част от инициативата да се почете паметта му по повод 150 години от смъртта на Апостола. В центъра тази седмица ще бъде подредена и фото-документална изложба, посветена на Левски, която е предоставена от архива на..

публикувано на 07.02.23 в 16:55

220 000 лв. в помощ на Турция събра за ден издателят Манол Пейков

220 хиляди лева в помощ на пострадалите от земетресението в Турция са събрани за по-малко от 24 часа от пловдивският издател Манол Пейков. Вчера той отправи призив във Фейсбук профила си за съпричастност към бедстващите. Дарителите към момента са над 1500 души като в пунктовете в Пловдив и София продължават да пристигат дарения от сутринта , предаде..

публикувано на 07.02.23 в 14:26

Митовете за козметичните продукти

На пазара е пълно с всякакви козметични продукти, но трудно намираме точния продукт, който действа най-добре на нашата кожа. Важна е ролята на посредника, тоест на продавач-консултанта, важно е да знаем съставките в определен крем дали са подходящи за нас. Не винаги и натуралната козметика е добър вариант, ако тя не е избрана правилно...

публикувано на 07.02.23 в 09:35
Снимка: Слав Сливенов

Студенти от Варна разработват модел на космически хъб на Луната

По проект на НАСА до края на април двама студенти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна ще разработят модел на космически хъб на Луната, който ще послужи за отправна точка на полетите до Марс.  Антон Атанасов и Димитър Димитров са съответно втори и трети курс. Те са част от студентското космическо общество в училището, ръководено от..

публикувано на 06.02.23 в 17:35

Лесна работа: Коктейл след коктейл

Днес е много весел празник. Денят на бармана - ден, който коктейл след коктейл и наздравица след наздравица, по естествен път ни води към преддверието на следващия празник, посветен на виното и любовта. Не, не бих отнела от блясъка на дългоочакваните, красиви и романтични преживявания, които планирате или мечтаете да ви се случат на 14 февруари...

публикувано на 06.02.23 в 16:54

Детската линейка "Аз вярвам и помагам" - една мисия, която всички ние осъществихме

Първата за град Варна специализирана и изцяло оборудвана детска линейка ще бъде официално представена в дните 17, 18 и 19 февруари  от 10 до 19ч. пред входа на голям търговски център на бул. "Република" във Варна. Тя ще носи името на сдружението – инициатор на кампанията, "Аз Вярвам и Помагам", каза за Радио Варна Владислав Николов. " Детската..

публикувано на 06.02.23 в 09:19