Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Петзвездните хотели в района с празнични оферти, почти еднакви с тези в Боровец, Банско и Велинград

Снимка: Pixabay

Цените за новогодишните оферти в петзвездните хотели с басейни и спа-центрове по Северното Черноморие са с горе-голу еднакви равнища с тези в Боровец, Банско и Велинград. Това каза за Радио Варна проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Хотелиерите следят пазара много стриктно, а цените им за предстоящите празници зависят от категорията на обектите. "5-звездните хотели обикновено предлагат пакети с три нощувки, с богата увеселителна програма, с много богато меню. Там вече цените са от порядъка на над 300 лв. на човек за трите нощувки. Най-високите оферти за тридневен пакет за двама, с включена празнична вечеря, е 3 хиляди лв.", каза още проф. Маринов. Той допълни, че в хотелите с по-ниска категория всичко това може да се намери за 1 200 - 1 500 лв. "За тези, които искат само да празнуват в заведение, кувертът е около 100-120 лв. за човек", посочи проф. Стоян Маринов.

За скъпите цени, по думите на експерта, обектите предлагат и по-добри условия и качество за своите клиенти. "Някои от тях предлагат уникални ястия, както и богата анимационна програма. Това са тридневни пакети, с които хората да си прекарат незабравимо тези новогодишни празници", допълни проф. Маринов.

Подробностите чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца ще почистят плажа на село Езерец през междусрочната ваканция

Срочната ваканция на учениците тази година е цели пет дни със събота и неделя. Ако сте си вкъщи и искате да ги откъснете от компютри и телефони, можете да ги заведете в шабленското село Езерец. Защото там от 2 до 5 февруари ще има кампания за опазване на влажните зони и аквакултури. Времето го дават топло за сезона, както се изразяват..

публикувано на 31.01.23 в 15:05

Балчик отбелязва 145 години от Освобождението си от Османско робство

Макар и встрани от големите сражения и погроми на Освободителната война (1877-1878 г.), Балчик има също своите герои и страдалци, припомнят паметната дата от Исторически музей - Балчик. Днес екипът поднесе цветя пред паметната плоча на опълченците, поставена на Етнографския музей. " Ние трябва да помним и тачим смелите местни жители, включили..

публикувано на 31.01.23 в 13:46

4144 проверки в горите на Североизтока. Конфискувани са 40 кубика дърва за огрев

4144 проверки са извършили през януари мобилните екипи към Североизточното държавно предприятие служители на 18 ловни и горски стопанства. 838 са инспекциите през последната седмица. Най-много проверки се отчитат при ловците – 1764, както и при моторните превозни средства – 1140. През първите четири седмици на годината са конфискувани в полза..

публикувано на 31.01.23 в 11:47

Спомен от първите свободни дни в Балчик

На 31 януари Балчик чества своето Освобождение. На този ден в мразовитото януарско утро на 1878 г. населението на града посреща с хляб и сол освободителните руски части, командвани от генерал-майор Николай Янов. Радостта на балчиклии е неописуема. След пет века робство и над този край на България изгрява свободата. Ето спомените на освободителя на..

публикувано на 31.01.23 в 09:00

Лесна работа: РТД (Разсипаха я тая държава)

Ще ви разкажа как разбрах кой е виновен за всичко. И... Eх, значи, разсипаха я тая държава! Направихме малък ремонт. Сменихме дограмата, няколко плочки в банята, няколко дивана и цвета на стените. Неочаквано за мен се оказа, че тази съвсем естествена човешка дейност е предизвикала огромна суматоха сред себеподобните. Тази сутрин срещнах..

публикувано на 30.01.23 в 17:00

Виртуално колоездене – спортът среща новите технологии

Зимните месеци са истинско предизвикателство за изкушените от колоезденето. Метеорологичните условия през сезона невинаги им позволяват да практикуват любимия си спорт на открито и велосипедите най-често се озовават в мазето, на балкона или в килера в изчакване на по-добри времена. Колоезденето в закрити помещения на стационарни..

публикувано на 30.01.23 в 11:40

Мартеничкова кампания обединява добрите хора за поредна година

Поредното издание на Мартеничкова кампания започва във варненския Карин дом.  Всяка година в кампанията се включват приятели, доброволци, екипът на Карин дом и децата там, които с много емоция помагат в подготовката на мартеничките. Събраните средства от Мартеничкова кампания и тази година ще бъдат в подкрепа на деца със специални потребности...

публикувано на 30.01.23 в 06:35