Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гласуване с машина или на хартия? Отговарят пенсионерите

Снимка: Ани Петрова

Как да се гласува - с машина или на хартия?
Да има право на избор, да се гласува само с машини, вотът да се упражни с хартия - разнопосочни са мненията на възрастни хора в  Балчик. Едни са навлезли в новите технологии, други смятат, че са стари за тях.

Аз си искам хартиената бюлетина. По-подходяща е за хора на нашата възраст", За мен няма проблем - работя на компютър",

Гласувал съм досега - нищо не ми попречи. В това е бъдещето! Аз съм абсолютно ЗА" машинното гласуване", Може би трябва да има избор", бяха част от споделените мнения на пенсионери от Балчик. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненският зоопарк обяви конкурс за най-хубавата двойка на годината

Конкурс за най-хубава двойка през 2022 г. обяви варненската зоологическа градина. Желаещите да дадат своя глас за най-красивите обитатели там, могат да гласуват във Фейсбук страницата Varna Zoo.  Двойката победител ще бъде обявена на 14 февруари.  Тези, които имат вдъхновение, могат дори да нарисуват любимите си влюбени животни.  Ето и..

публикувано на 02.02.23 в 12:22

Отбелязваме Сретение Господне или Зимна Богородица

Отбелязваме Сретение Господне или Зимна Богородица На 2 февруари православната църква чества Зимна Богородица, Вълча Богородица, Сретение Господне. Това е един от четирите празника, посветени на Божията майка и един от дванадесетте велики през годината. Четиридесет дни след раждането на Господа Исуса Христа света Дева Мария донесла своя Младенец в..

публикувано на 02.02.23 в 06:02

Топлата зима събуди таралежите в Морската

Топлото време събуди таралежите от зимния им сън. Един от тях, който е чест гост на Радио Варна, направи разходка из Морската градина, за да търси храна. Експерти казват, че след събуждането им малките бодливци се превръщат в големи гладници. Таралежите са известни с лакомията си, когато са гладни, могат за една нощ да изядат храна, равна на една трета от..

публикувано на 01.02.23 в 17:51

Курсантка от Морското училище във Варна стана лице на Българската армия

Курсант главен старшина Антония Пушкарова от Варненското военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ стана победител в конкурса „Лица на Българската армия“ за 2023 година. В традиционната надпревара, организирана ежегодно от Централното военно окръжие, победителите участват в дейности и мероприятия за популяризиране на военната служба, службата в доброволния..

публикувано на 01.02.23 в 15:34

С 20 % поскъпнаха годежните пръстени

Цените на годежните пръстени са се увеличили с около 20% спрямо миналата година, като причината за това е поскъпването на златото и цялостната инфлация. Това отчитат търговци на луксозни бижута преди празника на влюбените – Свети Валентин, който заедно с коледните празници е традиционният пик за предложенията за брак. От международна верига бутици за..

публикувано на 01.02.23 в 15:02

От катедра растениевъдство в ТУ-Варна отбелязаха Трифон Зарезан

Първоначално в България на 14 февруари се чествал Трифоновден – в почит на Свети мъченик Трифон, смятан за покровител на лозарите, винарите и кръчмарите. След приемането на григорианския каленар празнуването му се измества на 1 февуари, а 14 февруари започва да се отбелязва като Деня на лозаря. Въпреки разминаването и объркването, в..

публикувано на 01.02.23 в 14:55
Турският електромобил отвътре

Рекорд в продажбата на електромобили в Европа

Продажбите на електромобили поставиха нов рекорд по пазарен дял в Европейския съюз през 2022 г., показват данни на индустрията, вследствие на стремежа на региона да се освободи от автомобилите, задвижвани с изкопаеми горива, предава АФП, цитирана от Българското национално радио. Електрическите автомобили, задвижвани с батерии, представляват..

публикувано на 01.02.23 в 11:08