Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Техническият ръководител на стадион "Варна": Не можем да се ангажираме със срокове за приключване

5
Снимка: Даниела Стойнова

"Със срокове за приключване на стадион "Варна" не можем да се ангажираме. Не сме спирали дейност". Това коментира за Радио Варна Станислав Василев, ръководител на строителството. 

В момента там се завършва връхната конструкция. "Сектор "А" планираме да стане в рамките на от 4 до 6 месеца. Отпред е сектор "Б" - като конструкция той е завършен изцяло. Едновременно със сектор "А", в момента се строи и сектор "В". Той ще бъде завършен до година най-много", каза още Василев. 

Стадионът ще бъде с капацитет 22 хиляди души. Там ще има още и подземен паркинг, който, по думите на техническия ръководител, е конструктивно завършен. На Стадиона ще има също фен шоп и кино. "Киното ще е на сектор "Г". Той ще бъде  така изграден, за да може част от него да се разглобява и на разглобената част от сектора да се монтира екран", посочи Станислав Василев. 

След завършването по сектори на съоръжението, се започва изграждането на инсталации, допълни ръководителят. 

Козирките на сектора ще бъдат с шумоиздържащи функции, подчерта той:


 Христо Атанасов е общински съветник, представител на Община Варна: "Самите дейности по обекта не са спирали. Самото съоръжение, макар и забавено във времето, както го виждаме, е отворено. Искаме да покажем, че тук се работи. Но не мога да се ангажирам със срокове". 

Какво още каза той чуйте в звуковия файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК определи мандатите по райони, Варна - с един депутат повече

Броя на мандатите в отделните изборни райони за предсрочния парламентарен вот на 2 април определи с решение Централната избирателна комисия, предаде БНР.  За броя на депутатите по райони са ползвани данните от последното статистическо преброяване на населението. По един депутат повече се добавя във Варна. Местните народни представители в 48-ото..

обновено на 02.02.23 в 19:55

ЕП прие резолюция в подкрепа на присъединяването на Украйна към ЕС

Европейският парламент прие резолюция, в която се казва, че Европейският съюз трябва да започне подготовка на преговорите за присъединяване на Украйна към съюза. В документа се подчертава, че процесът на присъединяване на Украйна към ЕС трябва да се основава на заслуги и изпълнение на реформи. "Парламентът призовава държавите-членки на ЕС да..

публикувано на 02.02.23 в 19:53

Европейската централна банка повиши водещите си лихви

Европейската централна банка очаквано повиши водещите си лихви с нови 50 базисни пункта и анонсира последващо повишение със същата стъпка през март, предаде БНР.  Анонсът на Европейската централна банка за последващо увеличение през март също е очакван, като след това Франкфурт "ще подложи на оценка по-нататъшния курс на паричната политика". "С..

публикувано на 02.02.23 в 19:29

Агенцията за хората с увреждания с онлайн информационна кампания за различни програми

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира онлайн информационни дни за програмите, които финансират проекти за осигуряване на заетост, рехабилитация и интеграция, изграждане на достъпна среда за хората с увреждания, предаде Радио София.   По време на Деня на отворените врати участниците ще могат да се запознаят с програмите и да зададат своите..

публикувано на 02.02.23 в 18:04
Служебният министър-председател Гълъб Донев

Новото служебно правителство с първо заседание в петък

Новото служебно правителство ще проведе първо заседание в петък, 3 февруари, от 15:30 часа. Кабинетът ще разгледа и приеме план-сметката за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 година, съобщават от пресслужбата на МС. А преди заседанието - от 14:00 часа, държавният глава Румен..

публикувано на 02.02.23 в 17:34

Областният управител на Варна свиква консултации за състава на РИК

Със свое решение от днес, 2 февруари, областният управител на Варна Марио Смърков свиква консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия на Варненския многомандатен избирателен район за изборите на 2 април. Консултациите ще се състоят на 4 февруари, събота, от 10 часа в сградата на Областна администрация...

публикувано на 02.02.23 в 17:29

Петльовден - денят на мъжката рожба отбелязаха в село Кривини

Българската православна църква почита днес християнския празник Сретение Господне. Той е един от 12-те големи празници в годината, но и един от четирите празници, посветени на Божията майка. Затова Сретение Господне е известен и като Зимна Богородица. След тригодишна пауза заради Ковид пандемията, днес в село Кривини, община Долни чифлик..

обновено на 02.02.23 в 16:35