Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Отново се активизираха джебчийките в градския транспорт във Варна

Сигнали за зачестили случаи на джебчийски набези в градския транспорт на Варна получихме в редакцията ни. Слушателите ни описват крадлите като добре облечени и сливащи се с тълпата. Жените носят шалове, криещи лицата им. Прави впечатление, че не носят чанти, вероятно ръцете им да са свободни.

Ставали ли са свидетели на кражби в автобусите наскоро варненци и какви мерки взимат за своята сигурност? Всички автобуси ли са снабдени с камери? Отговорите на тези и още въпроси чуйте в репортажа в звуковия файл:

Активният туристически сезон във Варна приключи, времето захладня и това явно активизира уличните джебчийки отново да се преориентират към градския транспорт.
По разказите на наши слушатели мургавите жени се движат на групи, избират едни от най-използваните градски линии, в които има голямо струпване на хора и използват времето сутрин и вечер – в час пик, когато хората отиват или се прибират от работа.

Опитните крадли успяват за секунди да измъкнат телефони и портфейли от чантите или джобовете на пътуващите.

Всички автобуси и тролей на „Градски транспорт“ – Варна са снабдени с камери за видеонаблюдение, обясни за Радио Варна шефът за обществения превозвач Николай Антонов.

За вандалски прояви в автобусите от непълнолетни сигнализира директорът на "Градски транспорт".

БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученик извади газов пистолет в час във Френската гимназия в София

Ученик извади газов пистолет по време на час по история. Затова сигнализираха ученици от 9-та Френска гимназия в социалните мрежи . От училището потвърдиха за случая и заявиха, че 18-годишният гимназист е извадил пълнител и е започнал да зарежда сачми, предаде БГНЕС. Той е бил изведен от класната стая от двама учители. Ученикът е бил разпитан от..

публикувано на 27.01.23 в 19:45

ПП и ДБ сезираха КС срещу промените в Изборния кодекс

ПП и ДБ сезираха Конституционния съд срещу промените в Изборния кодекс. Под жалбата са се подписали 71 депутати , предаде БНР. Три са основните мотиви, с които се атакува решението на 48-ия парламент, обясни Никола Минчев от "Продължаваме промяната":  "На първо място, това, което оспорваме пред Конституционния съд, е въвеждането на избор пред част от..

публикувано на 27.01.23 в 18:36

Отложиха заседанието на временната комисия за Панаира в Пловдив

Провали се насроченото за днес следобед заседание на временната парламентарна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов 2016 г. насам, съобщава Радио Пловдив . Формалната причина за проваленото заседание на комисията бе продължилото цял ден пленарно заседание на..

публикувано на 27.01.23 в 17:40

Откриха убита изчезнала млада жена във Варна

Намерен е труп на млада жена в местността Евксиноград край Варна. 31-годишната варненка е обявена за издирване на 7 януари по сигнал на майка й, която е съобщила, че дъщеря й е в неизвестност от 1 януари. Тялото е открито днес. Задържан за 72 часа е 39-годишният й приятел. Вече са му повдигнати обвинения за умишлено убийство, съобщават от Окръжна..

обновено на 27.01.23 в 17:30

Купоните за храна за детските кухни във Варна ще се продават и онлайн

Купоните за храна в детските кухни във Варна ще се продават и онлайн, съобщиха от общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“ /КДХ/ във Варна. Очаква се услугата да бъде въведена в началото на месец април и родителите да могат електронно да регистрират децата си и да закупуват купони. Към момента се извършва обучение на персонала,..

публикувано на 27.01.23 в 16:24

Първокласници от варненско училище се включват в кампанията "Бързи герои 112"

Над 120 първокласници от варненското СУ „Гео Милев“ ще станат част от здравнообразователната програма за превенция на инсулта „БЪРЗИ ГЕРОИ 112". Програмата се провежда за първи път в морската столица. „БЪРЗИ ГЕРОИ 112′′ обучава деца на възраст между 6 и 9 години, като използва естествения им ентусиазъм да споделят знанията си, за да научат всички в..

обновено на 27.01.23 в 16:06

Община Варна ще отпуска заеми на собствениците за паспортизация преди санирането

Община Варна ще отпуска заеми на сдруженията на собствениците за паспортизация  и обследване на сградите преди започване на санирането. Вече са ясн условията, при които сдруженията на собствениците ще могат да кандидатстват за финансирането  за дейности, свързани със санирането на многофамилни жилищни сгради. Правилата бяха одобрени на днешното..

публикувано на 27.01.23 в 15:20