Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно заседание на НС на 6 декември

Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов свиква извънредно заседание на парламента на 6 декември 2022 г., вторник, от 11.00 часа. Разпореждането е на основание чл. 78, т.1 от Конституцията, предаде БГНЕС.

В дневния ред са включени първо гласуване на промените в Закона за здравословни и безопасни условия на труд, второ гласуване на промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия. Първо гласуване на промени в Закона за устройство на територията, първо гласуване на промени в Закона за българския жестов език и парламентарен контрол, също са в програмата на извънредното заседание на парламента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна търси ветеринарен лекар за приюта за безстопанствени кучета в с. Каменар

Крайният срок за подаване документи за заемане на длъжността е до 18:00 часа на 18 октомври Община Варна набира кандидати за длъжност ветеринарен лекар в дейност „Общински приют за безстопанствени кучета“ към дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“, отдел „Опазване на обществения ред“. Минималните и специфични..

публикувано на 07.10.24 в 16:00

Актове и глоби грозят замърсителите със строителни отпадъци

Във връзка с локалните наводнения на кръговите на сп. "Почивка" и до Ботаническата градина кметът на Община Варна, Благомир Коцев, нареди съставяне на актове и глоби на замърсителите със строителни отпадъци, които стават причина за наводняването на близки участъци по булевардите. Това стана ясно по време на редовната оперативка в общината. Служители..

публикувано на 07.10.24 в 15:50

Община Варна отпуска допълнително 200 000 лева за премахване на опасни дървета

Община Варна отпуска допълнително 200 000 лева за премахване на опасни дървета и поддържане на зелените площи. Това докладваха на кмета Благомир Коцев от финансовата дирекция по време на редовната оперативка в община Варна. Предстои средствата да бъдат разпределени между петте районни кметства и да се изразходват за премахване на опасни дървета,..

публикувано на 07.10.24 в 15:24

БЧК започва кампания в подкрепа на засегнатата от потоп Босна и Херцеговина

Българският червен кръст започва кампания за набиране на средства в подкрепа на населението в Босна и Херцеговина, засегнато от катастрофалните наводнения на 4 октомври. В нощта на 4 октомври поредица от внезапни наводнения удариха пет общини в Босна и Херцеговина: Ябланица, Конич, Крешево, Фойница и..

публикувано на 07.10.24 в 14:41

Заради пропусната ваксина: 10-годишно дете е с остра вяла парализа в Кърджали

Първи случай на остра вяла парализа за тази година регистрираха в РЗИ-Кърджали. Заболяло е 10-годишно момиченце от Кърджали, на което не е поставена доза ваксина срещу полиомиелит, или иначе казано детски паралич. Детето е настанено за лечение в Пловдив, съобщи д-р Кадрие Христова, директор на дирекция "Контрол на заразните болести" в..

публикувано на 07.10.24 в 14:39
Несебър

Несебър се включва в мониторинга на водите на Черно море

Община Несебър се включва в програмата за мониторинг на чистотата на водите и биоразнообразието в Черно море, предаде БГНЕС. Проектът стартира в края на месец август и има за цел да разработи и приложи иновативна, високотехнологична и икономически ефективна мрежа от платформи за мониторинг и..

публикувано на 07.10.24 в 14:36

Полицията в Добрич установи растения канабис в частен дом

Над 50 растения канабис са установили от полицията в Добрич в частен имот в село Стожер, община Добричка. Информация на кореспондента ни Мая Райнова: Наркотиците са открити по време на изпълнение на Специализирана полицейска операция по линия на битовата престъпност и разпространението на наркотични вещества през почивните дни в цялата..

публикувано на 07.10.24 в 14:28