Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Спряха тока на Тубдиспансера във ВарнаСпециализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания във Варна днес остана без електричество за два часа. Това потвърди пред Радио Варна доц.Христо Ганчев, управител на лечебното заведение. Той уточни, че засега спирането на тока е предупредително. През следващата седмица болницата ще остане без ток за 4 часа. Причината е дълг към "Енерго-Про" в размер на 80 хиляди лева, обясни доц. Ганчев:

"В момента имаме 12 болни, преди бяха 20. Започнахме да ги извеждаме, за да се долекуват вкъщи. Болните вкъщи, аз напускам, също и персоналът, започват съдебни процеси. Не само тока, но и водата е с висока цена и там имаме задължения. Вървим към закриване на 95-годишна болница."

Доц. Ганчев предлага да бъдат намерени спонсори, с чиято помощ да бъдат изплатени 80-те хиляди лева към Енергото, а после да се търсят начини за спасяване на болницата.

Чуйте повече в прикачения звуков файл.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиенти се оплакват: Купуваме храна в торбичка, на касата таксуват кутия

Някои от големите вериги за хранителни стоки с топли витрини от началото на тази година продават на клиентите си ястията и продукти задължително само в кутийки от по 20 стотинки. Това показва проучване на онлайн платформата „Ние, потребителите“, съобщават оттам. Повод за него стана сигнал на гражданин, който си е закупил маслини и въпреки че е убедил..

обновено на 02.02.23 в 13:16

АИКБ: Ще оспорим решението за минималната работна заплата

Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ и национално представените работодателски организации се обявиха против минималната работна заплата /МРЗ/ от 2024 година да се определя в размер на 50% от брутната средна заплата за страната. Те ще оспорят решението на Народното събрание в международните институции – в Европейската..

публикувано на 02.02.23 в 12:40

Ремонтират пътя през местността Кулака край Балчик

Рехабилитацията на пътя в местността Кулака започна, съобщава Община Балчик. Ремонтът на пътното трасе обхваща участък с обща дължина над 3,5 километра от кръстовището на изхода на град Балчик в посока курорта Албена до връзката с път Е87.  Дейностите трябва да приключат до Великден и включват почистване на храсти и премахване на горния слой от..

публикувано на 02.02.23 в 12:08

Президентът разпуска парламента утре, в новия служебен кабинет - само една промяна

Президентът Румен Радев подписа указ за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва парламентарни избори за 2 април 2023 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. С друг свой указ държавният глава назначава служебно правителство от 3 февруари 2023 година, в което има само една промяна. Нов е..

публикувано на 02.02.23 в 11:08

Изследване: Всеки пети българин се е возил при пиян шофьор

Близо една пета от българите са се возили при шофьор, употребил алкохол. 37% са ставали свидетели как техен близък или познат сяда зад волана след употреба на алкохол или наркотици. 275 хиляди българи признават, че са се качвали да шофират в нетрезво състояние. Това сочат данните от изследване на социологическа агенция "Тренд", предаде БГНЕС. Според..

публикувано на 02.02.23 в 10:31

Изплащат пенсиите от 7 до 20 февруари

Изплащането на пенсиите през февруари 2023 г. чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 февруари (вторник) до 20 февруари (понеделник) , съобщиха от Националния осигурителен институт. Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 февруари..

публикувано на 02.02.23 в 08:43

2 млн. лв. са усвоени за компенсиране цените на ток на студентите

Около 2 млн. лв. са усвоените средства към 31.12.2022 г. във връзка с компенсирането на високите цени на ел. енергията на студентите и докторантите. Това заявява служебният финансов министър Росица Велкова-Желева в отговор на парламентарен въпрос, предаде БГНЕС. С Решение на Министерския съвет е одобрена Програма за подпомагане на студенти и..

публикувано на 02.02.23 в 08:36