Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-скъпи цигари от март догодина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акцизът на цигарите ще бъде увеличен, реши окончателно Народното събрание.

В следващите 4 години цените им ще растат постепенно - цигарите във високия сегмент с по 13-14 стотинки на година, а най-евтините - с 20 ст., за да достигнат през 2026 г. ръст съответно с 40 и 80 стотинки, съобщи БНР.

Увеличението е най-голямо при две от категориите - бездимните стикове и при тютюна за пушене.

Промените влизат в сила от март следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят директор на дирекция "Информационно и административно обслужване" в Общината

Община Варна обявява конкурс за директор на дирекция "Информационно и административно обслужване". Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – магистър в професионална област математика и информатика, стопански науки или технически науки. Необходим е още 4 години професионален опит или придобит..

публикувано на 24.07.24 в 11:50

Парламентът прие на първо четене актуализацията на бюджета

Народното събрание гласува на първо четене актуализацията на държавния бюджет във връзка с подадени нови 271 проекта по Инвестиционната програма на общините, предаде БНР. С подкрепените предложения, внесени от Министерския съвет, прогнозният бюджет на проектите за тази година се увеличава с 50,8 милиона лева, а общата прогнозна стойност на проектите..

публикувано на 24.07.24 в 11:13

Пътуващи в дерайлиралия край Своге влак: Всички реагираха адекватно

Бързият влак София-Варна, който дерайлира край Своге, пристигна във Варна малко преди 10 часа тази сутрин след з акъснение от 176 минути.  Хората бяха категорични, че служителите на БДЖ са се държали много добре и са били любезни с тях. Въпреки това обаче е необходимо техническо обновяване на железниците, допълниха пътниците, слезли на ЖП гара -..

публикувано на 24.07.24 в 11:07
Снимката е илюстративна

23-годишен ограби жена в центъра на Варна

Мъж на 23 години от Девня ограби жена този понеделник в централната част на Варна, съобщиха от полицията.  Крадецът е бил заловен от служители на Първо районно управление на полицията във Варна.  Извършителят, криминално проявен, е използвал физическа сила, за да отмъкне чантата, в която е имало лични документи, 120 лева и мобилен телефон...

публикувано на 24.07.24 в 10:20
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Поредните избори са неизбежни

Поредните предсрочни избори са неизбежни. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНР. Той призова останалите партии да са сдържани по време на предизборната кампания, за да създадат условия за диалог и формиране на редовен кабинет в следващия парламент.  "Като прогнозата за времето става! Като не се случи нещо..

публикувано на 24.07.24 в 10:19

След близо 180 минути закъснение влакът, дерайлирал край Своге, пристигна във Варна

Със закъснение от 176 минути в морската столица пристигна бързият влак София-Варна, дерайлирал край Своге малко след полунощ.  Влакът София - Варна дерайлира тази нощ край Своге Бърз влак №2627 (София 22:00 - Варна 06:50) намали закъснението си на 176 минути, след първоначално закъснение от 180 минути, обявиха от БДЖ.  Оттам обясниха,  че при..

публикувано на 24.07.24 в 09:53

Продължава да тлее пожарът край бившето сметище на Балчик

Продължава тлеенето на пожара, тръгнал преди седмица край бившето сметище на Балчик.  "От надвечер на 16 юли тук  не е угасяло, въпреки няколкото дежурни смени. В момента няма пламъчно горене, тлее и може и месец да мине, защото е пълно не само със строителни, но и с битови отпадъци. При по-силен вятър може да се разгори. Към момента няма опасност за..

публикувано на 24.07.24 в 09:16