Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Бачев: Политическата ни прослойка е съставена от послушни случайници

Предложението на ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски изпълни задачата и представи на президента структура и състав на Министерски съвет. В него влизат три дами - кандидати за вицепремиери, както и експерти. Някои от лицата са познати, други не толкова.

Политологът и историк Станислав Бачев, коментира в предаването "Post Factum", че няма изненада в предложения кабинет:

"Той напълно затвърждава поетата от служебните кабинети евроатлантическа, проамериканска и най-вече антируска линия на поведение в която е направлявана държавата. Този проектокабинет отговаря изцяло на външно политическия профил, който му е изграден, а не за реалното решаване на вътрешните проблеми и трудности, които неизбежно предстоят пред нас като държава," каза Станислав Бачев.

Според него дори и да не бъде приет от Парламента този кабинет, това ще е основата на която ще се стъпи като модел за бъдещо редовно правителство.

"Според мен съзнателно се пропуска един много важен детайл. Това е отвращението на българите като народ спрямо цялата политическа прослойка, която е съставена от едни послушни случайници", казва Бачев.

По думите му няма значение дали този кабинет ще бъде приет или ще продължи работа едно служебно правителство, тъй като резултатите ще бъдат едни и същи. 

"Проблемът е, че по този начин ние губим дори и остатъчната идея за демокрация в България, защото служебните кабинети, които продължават вече почти две години, не са признак за демокрация. Не е предвидено толкова дълго време да управлява служебна власт. По този начин страда и авторитета на президента Радев, който виждаме вече, че също не е одобряван от народа."

Според Бачев пълното отвращение от политическия ни елит ще доведе до още по-ниска избирателна активност, а политиците ще са напълно непредставителни за своя народ.

"Политиците и в момента не представляват народа. Никой не гледа вътрешните проблеми на държавата, никой не гледа какво трябва да бъде направено за доброто на хората. Ние изпълняваме външно политически задачи, които закопават държавата в момента," казва Станислав Бачев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE): Винаги бъдете себе си

Интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE) Joe Lynn Turner винаги е бил любимец на българските рок фенове. Самият вокалист е пял с кого ли не и с кого ли да. Бил е част от RAINBOW, DEEP PURPLE, групата на Yngwie Malmsteen, FANDANGO, BRAZEN ABBOT на Николо Коцев, SUNSTORM, Michael Schenker. И през цялото това време не престава да..

публикувано на 13.05.24 в 08:15

Nick Oliveri (MONDO GENERATOR): Феновете правят един концерт специален

Интервю с Nick Oliveri, Mike Pygmie и Jono Garret (MONDO GENERATOR) По покана на „Rawk'n'Roll” през 2020 година, MONDO GENERATOR се появиха и на българската сцена. На 12 май бандата се завръща в България отново по покана на „Rawk'n'Roll”, в съучастие с „Трикордс рекордс”. MONDO GENERATOR ще представят в софийския клуб „Mixtape 5” не само новия си..

публикувано на 12.05.24 в 09:05

"Отражение" на Георги Миленов и Наталия Абаева

Арт Галерия  Le Papillon   представя с дебют в град Варна скулптурите на Георги Миленов и живописните платна на Наталия Абаева.  Дали всеки, вдъхновен от другия, го отразява в екзистенциалните си търсения в материя, форма и цвят или творчеството им е  Отражение  на въпросите, които ги вълнуват, фигурите, които обобщават конкретна идея, всеки..

публикувано на 11.05.24 в 10:05

Личните истории на „Бившите хора“ на концлагерна България

Систематичното унищожаване на българския елит от БКП и ДС след 9 септември 1944 г. оживява с гласовете на оцелелите в книгата на историка доц. д. н. Мартин Иванов –  „Бившите хора“ на концлагерна България.  Съдбата на онези близо половин милион жени, мъже и деца, дамгосани, прогонени и системно декласирани от комунистическите власти, е подробно..

обновено на 10.05.24 в 16:37

Радко Мурзов: Изкуството е вечно търсене

Изложбата "Кристализация II" откри в Арт салона на Радио Варна известният художник Радко Мурзов. Експозицията представя 51 творби, изпълнени в уникална технология, откритие на Мурзов.  "Техниката е такава, че работя с акрилни бои и сол. Солта допълнително повторно кристализира и се получават красиви кристали. Отблизо погледнато в картината те блестят",..

публикувано на 09.05.24 в 08:05

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 08.05.24 в 08:15
Наталия Чешмеджиева

Наталия Чешмеджиева: Радиото се променя както света около нас

На 7 май отбелязваме професионалния празник на радиото и телевизията. Това е една от причините екипът на Радио Варна да организира днес Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да влязат в ефирните студиа, откъдето се излъчва програмата, както и да се разходят из „светая светих“ на музикалните редактори – фонотеката. Накратко - всеки ще..

публикувано на 07.05.24 в 08:20