Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчишките села с празничнни програми

Снимка: БГНЕС

На 16 декември в Змеево от 16:00 часа заповядайте на празничния детски концерт да се веселим, да пеем и танцуваме, заедно с малките ученици певци, танцьори и музиканти от ОУ "Св. Климент Охридски" гр. Добрич. Читалището в балчишкото село Змеево ще се погрижи за вашето добро настроение с почерпка и греяно вино - канят домакините от НЧ "Йордан Йовков -1941г." с.Змеево.
На 16 декември в Соколово откриват изложба на коледни произведения, изработени от възпитаниците на детската градина и училището в селото.
На 17 декември в читалището в Гурково ще изработват коледни декорации, а на 22 декември от 17,30 часа се открива благотворителен коледен базар. Той ще бъде последван от традиционен концерт с участието на местните самодейци и гостуващи от Балчик и Каварна.
Празничната изява в село Оброчище е на 22 декември от 17,00 часа в киносалона, с участието на самодейци от НЧ "Просвета 1901", "СУ "Христо Смирненски" и детската градина "Първи юни" в село Оброчище.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмица на италианската култура в Балчик

На 21 юли в 18:00 ч. за седма поредна година в „Каменна зала“ на Държавен културен институт „Двореца“ Балчик ще бъде дадено началото на Седмицата на италианската култура с откриване на изложбата "Операта – културно наследство на човечеството" – колекция от творби живопис на редица известни италиански майстори, участвали в проекта за включване на..

публикувано на 20.07.24 в 17:35

Преди 55 години човек каца за първи път на Луната

Преди 55 години, на 20 юли 1969 г., астронавтите Нийл Армстронг и Едуин „Бъз“ Олдрин кацат за първи път на Луната в Морето на спокойствието. „Една малка крачка за човека – един голям скок за човечеството“, казва Нийл Армстронг, когато излиза от спускаемия апарат „Ийгъл“ В мисията „Аполо -11“ участва и трети астронавт – Майкъл Колинс, който..

публикувано на 20.07.24 в 12:00

Варна е домакин на най-голямото състезание с дронове у нас

Над 75 пилоти на дронове от целия свят ще премерят сили днес и утре край Аспарухово, в зоната до игрищата на местния парк. .  Участниците ще премерят сили в бързина, ловкост и въображение при навигацията на дрон.  В турнира край Аспарухово ще се състезават двамата най-добри български пилоти на дрон, както и световният шампион, който ще..

публикувано на 20.07.24 в 09:07

Почитаме Свети пророк Илия и въстаниците от 1903 година

На 20 юли Българската православна църква почита паметта на свети пророк Илия – един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в единия Бог. Християнската църква го нарича още от древността "Пророк и предсказател на великите..

публикувано на 20.07.24 в 08:53

Александър Середа: Има много общо в начина, по който Русия третира българите и украинците

Войната консолидира украинците. Сега, в тази ситуация не е важно с какъв етнически произходи си, важно е какъв се усещаш. Сред моите студенти има украинци, руснаци, българи, кримски татари, евреи. Някои от тях са бежанци, родом от окупираните след 2014 г. и след това и от 24 февруари 2022 г. от Русия територии - от Луганска, Херсонска и Донецка области...

публикувано на 20.07.24 в 08:05

Варна се включва в 10-ата годишнина на Лютия тур на България

Състезание по надяждане с люти чушки във Варна ще се проведе на 20 юли пред сградата на Аквариума в Морската градина. Грандиозният финал по надяждане е ч аст от Лютия тур на България.  Желаещите могат  да се запишат онлайн на страницата на chilli-hills.com, в страницата на организаторите във Facebook, на бул. „Княз Борис“ 13, както и по време на..

публикувано на 19.07.24 в 15:50

Експерт: Дублетните форми объркват хората, честа грешка е и неправилната употреба на "й"

Дублетните форми на думите объркват хората. Тези, които коват езиковите норми, въвеждат два начина на изписване за улеснение, а правилата трябва да се знаят. Това мнение изрази експертът по български език и създател на образователния портал "Академика БГ" Евелина Гечева, която е и организатор на инициативата "Бъди грамотен" , която ще се проведе за..

публикувано на 19.07.24 в 15:15