Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна с три отличия от Седмите годишни награди в туризма

Снимка: Министерство на туризма

Историческият парк в с. Неофит Рилски, община Ветрино и Телевизия "Медицински университет-Варна" са сред призьорите в Седмите годишни награди в туризма. Церемонията се проведе в София и беше открита от ресорния министър Илин Димитров. Голямата награда в главната категория "Изборът на българите" беше връчена от президента на Република България Румен Радев.

Историческият парк в Неофит Рилски е победителят в категорията "Туристическа атракция/обект".  Атракцията е победител и в главната категория "Изборът на българите".

Община Ветрино спечели в атрактивната категория "Туристическа община 2022".

За най-добра журналистическа изява в онлайн медия гласуващите са посочили Магдалена Тодорова от ТВ Медицински университет-Варна.

Победителите във всичките категории – четири професионални, четири художествени и една специално предназначена за българските общини, както и в категорията за голямата награда „Изборът на българите“, получиха традиционната статуетка, запазена марка на конкурса и символ на страната ни – българската роза, изработена от Димитър Германов. Заелите втори и трети места получиха грамоти на Министерството на туризма. На специалния сайт за наградите бяха подадени онлайн над 64 хил. уникални вота за над 115-те участници във всички раздели.

Първото  място в категория „Туристическа дестинация“ завоюва община Ардино.

В категория „Иновация“ първото място бе заето от Travel Line-Bulgaria Room Mix Innovation 2022.

Министърът на земеделието Явор Гечев връчи розата за „Специализиран туризъм“ на председателя на Съвета по туризъм – Пловдив Любозар Фратев за първата позиция в категорията - Фестивал „Дефиле на младото вино“, Съвет по туризъм в Пловдив.

Втората част на церемонията бе посветена на постиженията на медиите, отразяващи туризма. Председателят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова даде първото отличие за „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2021 г. в телевизия“ на Георги Крумов, основател и управител на Телевизия Туризъм.

Победител в категорията за печатна медия стана Поли Иванова с материала си в списание „Дестинация България“. Тя получи наградата си от Милен Митев, генерален директор на Българско Национално Радио.

Фотографът Владислав Терзийски предаде розата в оспорваната категория за интернет блог на Любомира Великова от bulgarianonthego.blog.

Награда за принос в позиционирането и популяризирането на Бранд България получиха климатологът проф. Георги Рачев и журналистът Николай Василковски.

Специалната награда за дългогодишни последователни усилия в популяризирането на красотата на дестинация България получи фотографът Владислав Терзийски.

„Светът се дигитализира, оптимизира и желае да пътува и да преживява. Това беше и фокусът ни през този мандат – да заявим ясно и категорично на всички наши основни пазари, че сме готови и очакваме всеки един, който желае да посети България.“ С тези думи министърът на туризма д-р Илин Димитров откри тържествената церемония по връчването на седмите Годишни награди в туризма - 2022, които за втора поредна година се провеждат под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Министър Димитров посочи значението и символиката им, като каза, че за седми пореден път с тази церемония изпращаме годината и се обединяване около каузата на българския туризъм, която вече се е „превърнала в истинска традиция и отдава заслуженото на победителите. Победители, защото показаха хъс, вяра, упоритост, изобретателност и успяха да оцелеят през последните две тежки за сектора ни години“, подчерта министърът.

Сред официалните лица бяха президентът Румен Радев, министрите на икономиката и на земеделието. Събитието бе уважено от народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът обсъжда и гласува правителството на ГЕРБ-СДС (НА ЖИВО)

Народното събрание обсъжда и гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за министър-председател Росен Желязков. Според Конституцията парламентът приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители. Тоест при регистрирани 240 депутати, за да бъде избран предложеният от..

публикувано на 03.07.24 в 13:00

Варненските аптеки протестират днес и утре

Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Варна се включва в националния протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени от здравната каса лекарства. Протестите във Варна ще са днес и утре. Ще са с продължителност от 30 минути до 2 часа. Всяка аптека ще решава кога и как да протестира,..

публикувано на 03.07.24 в 11:27

Одобряват проект за дълбоководно заустване на пречиствателната станция в Албена

Проект за подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП - ПП) за обект "Дълбоководно заустване след ПСОВ Албена" се предвижда да приеме Общинският съвет в Балчик този четвъртък на редовно заседание. Постъпило е писмо на 21 юни т.г. от МРРБ за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация за..

публикувано на 03.07.24 в 10:35

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Научноизследователският кораб "Св. св. Кирил и Методий" има нов командир

Научноизследователският кораб "Св. Св. Кирил и Методий" има нов командир - капитан II ранг Радко Муевски. Той прие командването от предишния комнадир капитан II ранг Николай Данаилов на официална церемония. Капитан Муевски посочи, че знае каква висока отговорност носи, но се чувства спокоен, тъй като е възприел опита от предшественика си...

публикувано на 03.07.24 в 09:40

Защо се бави депозитната система за пластмасови бутилки и кенчета питат еколози в МОСВ

Призив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса, ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята”. В 8:30ч. днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите, за да внесат подписка, подкрепена от почти пет хиляди българи. Ще ги „придружава“ змей,..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

Адреси без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  03.07.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 03.07.24 в 06:05