Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив прие апорта на варненските акции в Панаира

| обновено на 19.12.22 в 19:56
Снимка: БГНЕС

Община Пловдив да приеме акциите на Варна в "Пълдин туринвест" гласуваха общинските съветници в Пловдив. Така квотата на Георги Гергов в Международния панаир нарастна на 79 процента. "За" решението бяха 28 съветници -  всички от БСП и ГЕРБ, Али Байрам от ДПС и двама от БЗНС "Ал. Стамболийски", предада Радио Пловдив.
Така Георги Гергов получава контролния пакет акции в Панаира. Добромира Костова от ДБ коментира, че  Гергов по този начин става едноличен собственик на Международния панаир в Пловдив и ще може да го ликвидира, ако пожелае. 
Общинските съветници гласуваха увеличението на капитала на дружеството явно, а не поименно, както бе предложено.
Преди гласуването Николай Радев от "Автентична лява БСП" предложи да бъдат подкрепени всички точки от общото събрание на акционерите на Международния панаир, за да може с квотите на двете общини Пловдив и Варна да имат по-голямо влияние в дружеството "Пълдин туринвест". 
След това 28 съветници гласуваха представителя на Община Пловдив в Общото събрание на "Пълдин туринвест" да задейства блокиращата квота.
Според Веселина Александрова, председател на групата на ДБ, така съветниците са сътворили юридически казус. Тя обаче смята, че има шанс Панаирът да бъде спасен. "Затова кметът Здравко Диимитров да оспори решението, което ще вземе на Общито събрание на "Пълздин туринвест" на 9 януари.
Днешното решение на ОбС- Пловдив противоречи изцяло на решението, което взехме преди месец. С това изменение ние опълномощаваме нашия представител в Общото събрание да галсува за апорта, но същевременно първа точка от нашето решение казва - "ОбС не е съгален с увеличението на капитала и упражнява блокиращата квота", каза в интервю за Радио Варна Александрова.

Чуйте повече от разговора на Валери Веиков с Веселина Александрова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 2 700 се явяват на трета матура днес

2715 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. Тази сутрин се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика – над 220, предаде БНР...

публикувано на 22.05.24 в 11:28

11 учители, психолози и директори от Варна с наградата "Неофит Рилски" на РУО

Регионалното управление на образованието във Варна обяви списъка с отличените педагогически специалисти, удостоени с наградата "Неофит Рилски" и почетния знак на РУО тази година.  Носители на наградата "Неофит Рилски" са 11 преподаватели от различни населени места във Варна. Това са: Йорданка Драгнева Николова , учител по професионална..

публикувано на 22.05.24 в 11:02

Балчик се подготвя за празника на града - 24 май

С по­до­ба­ващ об­лик Бал­чик за по­ре­ден път пос­ре­ща своя праз­ник - 24 май. Най-ран­но­то сви­де­тел­ство за от­бе­ляз­ва­не­то му да­ти­ра от на­ча­ло­то на ми­на­лия век. И в то­зи праз­ни­чен ден по ут­вър­де­на дъл­го­го­диш­на тра­ди­ция мес­тна­та власт ще удос­тои с наг­ра­ди учи­те­ли, уче­ни­ци и дей­ци на кул­ту­ра­та със зна­чи­тел­ни..

публикувано на 22.05.24 в 10:56
Снимката е илюстративна

Заради проблемен запис на матурата по английски: Родители настояват за максимален брой точки

Родители настояват учениците, явили се на втора задължителна матура по английски език, да получат максимален брой точки на задачата за слушане с разбиране, предаде БНР.  Причината: оплаквания на зрелостници, че аудиозаписът не е бил с добро качество. "Всички деца са споделили помежду си, че записът не се е чувал добре, пращяло е, шумяло е. В крайна..

публикувано на 22.05.24 в 10:44

Промени в движението за 24 май в центъра на Варна

В централната част на Варна ще бъдат въведени промени в движението на пътни превозни средства във връзка с честването на 24 май.  Площад „Св. св. Кирил и Методий” ще бъде затворен за движение от 07:50 часа до приключване на събитието (около 14:00 часа), както и следните участъци от булевардите: 1. Бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил..

публикувано на 22.05.24 в 10:36
Снимката е илюстративна

Заловиха 40-годишен за кражба от детска градина в кв. "Аспарухово"

40-годишен варненец е заловен от екип на Четвърто районно управление на полицията във Варна за кражба от детска градина в кв. "Аспарухово".  Той е откраднал два преносими компютъра и сумата от около 4 000 лева от детското учебно заведение през месец април. Инцидентът е отпреди месец, а до реакцията на полицията се стигнало след подаден сигнал от..

публикувано на 22.05.24 в 10:19

22-годишна жена пострада в катастрофа в центъра на Варна

Настанена в ортопедия, с фрактура на двете кости на лява предмишница, без опасност за живота, е 22- годишна варненка, вследствие на пътнотранспортно произшествие.  Инцидентът е станал вчера, около 17.40 часа, на централен варненски булевард.  Младата дама, шофирала лек автомобил, е била засечена от друга кола, която я блъска и се стига до злополуката...

публикувано на 22.05.24 в 10:14