Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илин Димитров: Търсим седемте думи, с които България да бъде разпознаваема

Илин Димитров
Снимка: БГНЕС

Голям проект за дигитализация на туристическите забележителности на България с участието на министерствата на земеделието, културата и туризма започва през новата  2023-това съобщи за Радио Варна министърът на туризма Илин Димитров. Започваме голям проект за дигитализация. Ще включим всички университети в страната, които имат желание. Ще направим национална база от забележителности, ще покажем страната си по модерен начин. Проектът е съвместен с няколко министерства, с НПО сектора, каза още той. 

Дълги години страната ни беше популяризирана от туроператорите. Това ще остане, но искаме да наблегнем на бранд "България". Трябват ни седем думи, които да заковем на дъската и да кажем, че това са нашите неща, които ще рекламираме, посочи Димитров и подчерта, че така страната ни ще бъде още по-разпознаваема.

Министърът на туризма каза още, че е необходимо да бъде приет Закона за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, за да може България да бъде рекламирана в дигитална среда - в социалните мрежи, по-лесно.

Българският туризъм не може да бъде различен от теченията в световния. Световният се възстановява с голяма скорост. Работата на министерството е концентрирана върху това да ни позиционира добре на международните пазари и да покаже, че сме готови да посрещнем всички желаещи да посетят страната ни. И да акцентираме върху положителните страни, каза още Димитров. 

Даниела Стойнова разговаря с Илин Димитров и за предизвикателствата пред туристическия бранш, който постепенно се възстановява след пандемията:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 20 август

На 20.08.2024 от 00:30 ч. до 23:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - карето, заключено между бул. Христо Ботев, бул. Девня, бул. Васил Левски, ул. Д-р Пискюлиев. На 20.08.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради..

публикувано на 20.08.24 в 05:50
Варна

Слънчево и горещо време във вторник

Утрото във вторник ни посреща с лека прохлада и едва доловим полъх на вятъра. Днес отново ще е предимно слънчево и горещо. Следобед от запад ще се развива купеста облачност и на изолирани места не е изключено да превали и прегърми. Ще духа слаб, следобед временно до умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 32° и 37°, по..

публикувано на 20.08.24 в 05:48

Шофьор самокатастрофира на АМ "Черно море"

Шофьор е самокатастрофирал на автомагистрала "Черно море" в посока Варна. Той е карал в нивата и незнайно как се е блъснал в мантинелата, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР. Водачът на лекия автомобил "Ауди" е без наранявания, отказал е да бъде тестван за алкохол и наркотици, отказал е и лекарска помощ, уточниха от пресцентъра на..

публикувано на 19.08.24 в 20:39
Петър Чобанов

Готовност за служебен премиер изрази Петър Чобанов

Готовност да бъде премиер заяви още един от държавните служители, на които това е позволено в основния закон - подуправителят на БНБ Петър Чобанов. Той е заявил това пред сайта Епицентър, предаде БНР.  Чобанов е дългогодишен депутат от ДПС и беше финансов министър в правителството на Пламен Орешарски. По-рано днес настоящият служебен премиер Димитър..

публикувано на 19.08.24 в 17:48

Костадин Костадинов във Варна: Бъдещото развитие на България е заложник на един човек - Пеевски

Бъдещото развитие на България е заложник в момента на един човек - Пеевски. Tака коментира във Варна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов ситуацията с неодобрения от президента състав на бъдещия служебен кабинет. Избори - след 20 октомври, президентът отказа да подпише указа за назначаване на кабинета "Кожарева" Той каза още, че..

публикувано на 19.08.24 в 17:10

Задържаха за хулиганство мъж от село Самуилово

Мъж от добричкото село Самуилово е бил задържан от полицията за непристойно поведение и хулиганство. Вследствие на инцидента е проведена и Специализирана полицейска операция на територията на населеното място с цел профилактика на криминалния контингент и осигуряване на обществения ред. Сигналът за възникнал конфликт на територията на село..

публикувано на 19.08.24 в 16:11

Петима са задържани с наркотици при специализирана полицейска операция в Добричко

Петима души са задържани от служители на Първо Районно управление в Добрич и на Районното управление Балчик  при специализирана акция на полицията в Добричко.  Акцията (от 10 до 16 август ) е била срещу разпространението на наркотици след проведени оперативно – издирвателни мероприятия на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при..

публикувано на 19.08.24 в 16:03