Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на "Галата" се оплакват от често спиране на тока

| обновено на 03.01.23 в 13:20
Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС
Жителите на варненския квартал "Галата" се оплакват от честото спиране на тока, от лошото качество на електроподаването и от честите токови удари. По думите им, това е проблем, който ги тормози от години, и трябва да се вземе адекватно решение.
Те искат да имат нормално електрозахранване като на всички останали. Държат хората, чиито уреди са изгорели от токовите удари, да получават обезщетение.

Ваня Кисьова и Весела Иванова коментираха за предаването "В ефир сте" с водещ Даниела Стойнова, че токът се спира главно през деня, докато хората са на работа.

"Преди 20 години и повече нямаше такъв проблем. През последните десет години токът спира за кратко и тръгва. Токовите удари са най-опасни за електроуредите! Сезирано е дружеството, писани са и подписки през годините", допълниха Кисьова и Иванова.

Едната от дамите работи от дома си и при всяко спиране на тока спира и възможността й за работа. "Работя на компютър, плаща ми се на час и това за мен е голям проблем. Всички в кооперацията са звъняли, а отговорът е, че това е повреда. За мен те знаят какъв е проблемът", каза още тя.

Подробностите чуйте в звуковия файл:


Отговор на запитване на Даниела Стойнова по темата изпратиха от "Енерго-Про". Публикуваме го без редакторска намеса:

Прекъсвания на електрозахранването в кв. Галата при независещи от ЕРП Север обстоятелства са регистрирани на 17-и и на 29-и декември. На 17 декември, по време на некоординирани с дружеството дейности на външни фирми, е ударен кабел средно напрежение, собственост на ЕРП Север, което води до повреди в електроразпределителните съоръжения и прекъсване на електрозахранването. На 29 декември, авария в съоръжение на фирма за текстилни материали причинява нарушение в работата на въздушен електропровод Галата на ЕРП Север, вследствие на което клиенти на дружеството от квартала остават без електрозахранване за времето на локализиране мястото на настъпилата авария. Благодарение на своевременните действия на екипите на електроразпределителното дружество нормалната схема на електрозахранване на клиентите е възстановена в рамките на часове.

ЕРП Север апелира всички изкопни дейности в електроснабдени райони да бъдат предварително съгласувани с дружеството, за да се предотврати неудобството за клиентите от липсата на електрозахранване. В допълнение, дружеството препоръчва фирмите да извършват редовна профилактика на своите съоръжения, част от електроразпределителната мрежа, неизправността на които влияе върху съоръженията на ЕРП Север и компрометира сигурността на енергийната система.









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Домашният социален патронаж в община Добричка ще получи ново кухнеско оборудване

Кухненското оборудване на Домашния социален патронаж в община Добричка ще бъде обновено. По-голямата част от средствата са осигурени по проект от Фонд „Социална закрила“, предоставени са пари и от общинския бюджет, като общата сума е малко над 58 400 лв.  Проектът предвижда подобряване на материалната база чрез доставка и монтаж на..

публикувано на 18.05.24 в 16:39

Облачно, на места с дъжд в неделя

Облачността ще е променлива, през деня значителна. Тогава на места ще превали краткотраен дъжд. Почти без валежи ще остане в Добруджа и по Северното Черноморие. Ще духа слаб югоизточен вятър, по Черноморието следобед до умерен от източна четвърт. Минимални температури от 9° до 14°, максимални между 18° и 23°, по Черноморието от 16° до 19°, за Варна..

публикувано на 18.05.24 в 14:28

Язовир "Елешница" е потенциално опасен и застрашава села във Варненска област

Има реална опасност от преливане на язовир "Елешница", ако валежите са по-продължителни и обилни. Едно от големите съоръжения във Варненско вече девет години чака ремонт. Проливен дъжд през 2015 година чупи плоча от преливника на язовира и оттогава селата и пътищата в региона са застрашени. "Елешница" е един от големите язовири във Варненска..

публикувано на 18.05.24 в 13:54

Започнаха ремонтните дейности по пътя в Дюлинския проход, те ще се извършват без спиране на движението

Започнаха същинските строителни дейности по трасето на третокласния път Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – път I-9 Слънчев бряг – Бургас за 34 км от трасето. Това видя репортер на Радио Варна. До края на юни се очаква, че ще стартира ремонта и на останалите 32 км в Бургаско. Пътната отсечка свързва областите Варна и Бургас и се ползва..

публикувано на 18.05.24 в 12:01

Работещите в Агенцията за социално подпомагане обявиха стачна готовност, настояват за среща със социалния министър и повишение на заплатите

Структурите на Конфедерация на труда "Подкрепа" и КНСБ в държавната администрация искат спешна среща със служебния социален министър Ивайло Иванов заради напрежение сред работещите в Агенцията за социално подпомагане. Социалните работници не са доволни от увеличението на заплатите си, което получиха през април със задна дата от 1 януари, и..

публикувано на 18.05.24 в 11:50

Два влака се сблъскаха в Белград, пострадали са 13 души

13 души са ранени при сблъсък между два влака в Белград, съобщи БТА, като се позова на информация във Франс прес. Четирима от пострадалите са в тежко състояние. Сблъсъкът е станал между товарен и пътнически влак, минал на червен семафор в тунел в Белград, поясни сръбският министър на транспорта Горан Весич. Сред тежко ранените е машинистът на..

публикувано на 18.05.24 в 10:32

Времето на 18 май- слънце през първата половина на деня, облачно но без валежи следобед

Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни следобед, но без валежи. В сутрешните часове на места ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури между 19° и 24°, по крайбрежието 16°-21°, за Варна около 18°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската..

публикувано на 18.05.24 в 08:39