Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моряк е пострадал на кораб. Плавателният съд се е насочил за помощ към Варна

Снимка: БГНЕС

Инцидент е настъпил на борда на плаващия под флага на Камерун кораб за генерални товари SCOUT (IMO: 7517351), при който е пострадал моряк от екипажа, съобщава сайтът Maritime.bg. Съдът е плавал от Турция в посока Измаил, Украйна, но се насочил към Варна.

По информация на Maritime.bg, моряк от екипажа на построения 1975 г. кораб се нуждае от спешна медицинска помощ. По непотвърдена към момента информация, пострадалият моряк е със счупен долен крайник.

Кораб SCOUT е собственост на базирана в Панама компания, ISM мениджър е дружество, регистрирано в Украйна.


По публикацията работи: Димитрина Дончева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК забрани резултатите от екзитпол преди края на изборния ден

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни. Това реши Централната избирателна комисия и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят проучвания "на изход", да оповестяват публично под каквато и да е форма резултати преди приключването на изборния ден...

публикувано на 21.05.24 в 10:48

Учениците, на които се е паднала "проблемна матура", ще получат 4 точки от МОН

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:23

Акция в кв. "Максуда" за купуване на гласове във Варна, има задържани (СНИМКИ)

Над петима са задържани към този момент при акция в квартал "Максуда" във Варна.  Специализираната полицейска операция е  за противодействие на престъпления по политически права на гражданите и противодействие на битовата престъпност. Акцията се провежда от тази сутрин на територията на цялата област, съобщи комисар Веселин..

публикувано на 21.05.24 в 10:10

Мъж на 51 години е загинал в катастрофа в Каварна

Мъж на 51 години е загинал при пътнотранспортно произшествие на улица в Каварна. За това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Съобщението за инцидента е получено в 19:50 часа в понеделник (20 май). По първоначална информация мъжът е катастрофирал с велосипед с монтиран двигател. Инцидентът е станал на ул. "Черноморска" в Каварна, като..

публикувано на 21.05.24 в 08:45

Ректори и синдикати на среща в МОН, обсъждат разпределението на заплатите

В Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание между синдикатите във висшето образование, Съвета на ректорите и министъра на образованието и науката Галин Цоков. На срещата ще се реши как ще се разпределят одобрените нови 41 милиона лева от служебния кабинет за повишение на заплатите в сферата. От Съвета на ректорите потвърдиха,..

публикувано на 21.05.24 в 08:35

Депутатите заседават извънредно заради пенсиите, изслушват служебния премиер

Депутатите се събират на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев, предаде БНР.  Изслушването на служебния премиер Димитър Главчев е във връзка с предстоящото от 1 юли увеличение на пенсиите. Депутати от една от парламентарните групи са внесли проект на решение, с..

публикувано на 21.05.24 в 08:31
Снимката е илюстративна

От 17:30 часа днес: Променят временно маршрута на шест автобусни линии

Във връзка с провеждане на празничното шествие и честване „Празници Владиславово 2024“ от 17:30 до 18 часа днес ще бъде преустановено движението по бул. „Св. Елена“ от кръстовището с бул. „Константин и Фружин“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“.  Автобусни линии 20, 22, 118, 118A, 148 и 209 няма да обслужват спирки „Химик“ и „Кап. Петко..

публикувано на 21.05.24 в 08:20