Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Общото събрание на "Български ВиК холдинг" реши да освободи досегашния управител на ВиК-Варна

Снимка: Дарик Варна

Решение за освобождаване на досегашния управител на ВиК ООД-Варна Валентин Вълканов взе общото събрание на съдружниците на дружеството.

Новият управител на ВиК-Варна, избран след конкурс и потвърден с гласуване от представителя на „Български ВиК холдинг”, е Веселин Русев. Той заемаше същата позиция от 2009 до 2012 година.

Кметовете и техни представители от общините-съдружници, както и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, гласуваха против смяната на Вълканов, но техният дял от дружеството е 49 процента срещу 51 на държавата.

Срокът за обжалване на решението е тридневен.

Председателят на Варненския общински съвет Тодор Балабанов, каза: "Не мога да преценя дали ще обжалваме, трябва да видим първо как ще премине събранието. След събранието ще коментираме дали ще обжалваме или не. Преценката дали ще оспорваме - решението е на кмета на Община Варна, а не на Общинския съвет. Аз лично няма да подкрепя нова кандидатура на събранието - оттам нататък преценката на обжалване... ще видим"."Животът е такъв, за съжаление . Мислех, че ще изберат някой друг от кандидатите. Всички са работили тук, във ВиК. Разбрах от комисията, че най-лошо представилият се е г-н Русев, но въпреки всичко имаме решение, че той е избраният човек", коментира досегашният управител на дружеството инж. Валентин Вълканов.
През 2012 г. Вълканов пое дружеството от новоназначения Веселин Русев. "Поех дружеството, защото тогава резултатите бяха много негативни. Той има документи за тази работа. Сега резултатите са положителни, дори дружеството е на печалба. Няма такова дружество на територията на България в такава ситуация, което да се държи по такъв начин", каза Вълканов.


Заседанието на общото събрание на съдружниците в дружеството "Български ВиК холдинг” беше закрито за журналисти. Мила Велчева, представител на дружеството, беше лаконична:


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученик извади газов пистолет в час във Френската гимназия в София

Ученик извади газов пистолет по време на час по история. Затова сигнализираха ученици от 9-та Френска гимназия в социалните мрежи . От училището потвърдиха за случая и заявиха, че 18-годишният гимназист е извадил пълнител и е започнал да зарежда сачми, предаде БГНЕС. Той е бил изведен от класната стая от двама учители. Ученикът е бил разпитан от..

публикувано на 27.01.23 в 19:45

ПП и ДБ сезираха КС срещу промените в Изборния кодекс

ПП и ДБ сезираха Конституционния съд срещу промените в Изборния кодекс. Под жалбата са се подписали 71 депутати , предаде БНР. Три са основните мотиви, с които се атакува решението на 48-ия парламент, обясни Никола Минчев от "Продължаваме промяната":  "На първо място, това, което оспорваме пред Конституционния съд, е въвеждането на избор пред част от..

публикувано на 27.01.23 в 18:36

Отложиха заседанието на временната комисия за Панаира в Пловдив

Провали се насроченото за днес следобед заседание на временната парламентарна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов 2016 г. насам, съобщава Радио Пловдив . Формалната причина за проваленото заседание на комисията бе продължилото цял ден пленарно заседание на..

публикувано на 27.01.23 в 17:40

Откриха убита изчезнала млада жена във Варна

Намерен е труп на млада жена в местността Евксиноград край Варна. 31-годишната варненка е обявена за издирване на 7 януари по сигнал на майка й, която е съобщила, че дъщеря й е в неизвестност от 1 януари. Тялото е открито днес. Задържан за 72 часа е 39-годишният й приятел. Вече са му повдигнати обвинения за умишлено убийство, съобщават от Окръжна..

обновено на 27.01.23 в 17:30

Купоните за храна за детските кухни във Варна ще се продават и онлайн

Купоните за храна в детските кухни във Варна ще се продават и онлайн, съобщиха от общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“ /КДХ/ във Варна. Очаква се услугата да бъде въведена в началото на месец април и родителите да могат електронно да регистрират децата си и да закупуват купони. Към момента се извършва обучение на персонала,..

публикувано на 27.01.23 в 16:24

Първокласници от варненско училище се включват в кампанията "Бързи герои 112"

Над 120 първокласници от варненското СУ „Гео Милев“ ще станат част от здравнообразователната програма за превенция на инсулта „БЪРЗИ ГЕРОИ 112". Програмата се провежда за първи път в морската столица. „БЪРЗИ ГЕРОИ 112′′ обучава деца на възраст между 6 и 9 години, като използва естествения им ентусиазъм да споделят знанията си, за да научат всички в..

обновено на 27.01.23 в 16:06

Община Варна ще отпуска заеми на собствениците за паспортизация преди санирането

Община Варна ще отпуска заеми на сдруженията на собствениците за паспортизация  и обследване на сградите преди започване на санирането. Вече са ясн условията, при които сдруженията на собствениците ще могат да кандидатстват за финансирането  за дейности, свързани със санирането на многофамилни жилищни сгради. Правилата бяха одобрени на днешното..

публикувано на 27.01.23 в 15:20