Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стикери „Дай път на линейката, дай път на живота!” в помощ на новородените

| обновено на 23.01.23 в 20:22

Стикери с надпис „Дай път на линейката, дай път на живота!”ще привличат вниманието на шофьорите, за да напомнят, че автомобилите със специален режим на движение са с предимство.

Това е новата кампанията с благотворителна цел на сдружение „Аз вярвам и помагам”, каза Владислав Николов, създател на организацията. Всеки желаещ да получи стикер, който да постави на автомобила си, може да дари 4 лева, като така ще помогне за закупуването на още апаратура, обясни още той.

Виждаме, че се е подобрило поведението на участниците в движението, но това послание ни дава по-голяма мотивация да обръщаме сериозно внимание и да имаме правилната реакция, когато преминава линейка или пожарна кола, каза още Николов.

Той припомни, че остават броени дни до пристигането на детската линейка във Варна, която се очаква да е на терен в града през средата на февруари.

В момента текат финални работи по оборудването на автомобила със специализирана апаратура. Линейката е „от всички за всички”, а при представянето й всеки съпричастен към каузата, може да види къде е отишъл неговият принос, каза още Николов.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Владислав Николов:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светофарът на Червения площад не работи

Не работи светофарът на Червения площад във Варна. Движението не се регулира. Трафикът е натоварен, а движението е затруднено, видя репортер на Радио Варна.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 22.07.24 в 17:40

На комисия приеха салоните по физкултура да се ползват от спортни клубове и граждани срещу заплащане

Физкултурните салони в училищата във Варна да се ползват срещу заплащане от спортни клубове и граждани. Това предложение на групата на ПП „Възраждане“ получи подкрепата на членовете на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“. За да стане факт обаче, е необходима промяна на общинската Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с..

публикувано на 22.07.24 в 17:16

Пожарът в Гърция е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция, предаде БНР.  "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. До колкото разбрах, мисля, че включват и..

публикувано на 22.07.24 в 16:24
Снимката е илюстративна

Интерактивна карта показва най-замърсените места във Варна

Община Варна започна изготвянето на интерактивна карта, която да систематизира цялата информация за състоянието на сметосъбирането и сметоизвозването в града. Целта е върху нея да бъдат нанесени броят и местата, където са разположени контейнерите за смесени битови отпадъци. Администрацията призова гражданите да подават сигнали на платформата..

публикувано на 22.07.24 в 16:07

ТЕЛК в Добрич спира работа от 5 до 31 август

Регионалната здравна инспекция в Добрич уведомява, че  съставът на ТЕЛК за общи заболявания към "МБАЛ-Добрич" АД гр. Добрич няма да работи в периода от 5 до 31 август 2024 г.   поради ползване на платен годишен отпуск от служителите на ТЕЛК; Заседанията на ТЕЛК към „МБАЛ-Добрич“ ще бъдат възобновени на 2 септември.  РЗИ – Добрич продължава приема..

публикувано на 22.07.24 в 16:00

ВиК-Варна след протеста в Евксиноград: Скоро възстановяването на улиците ще приключи

Управителят на ВиК-Варна инж. Веселин Русев заяви, че проектът на стойност над 130 милиона лева за изграждане на канализация в различни местности във Варна, е на Общината, съвместно с ВиК-дружеството, което има само контролни функции. По повод протеста на жителите на местността Евксиноград, които се оплакват от разбити улици и силно запрашаване на..

публикувано на 22.07.24 в 15:50

Мълния удари туристи в Стара планина

В Стара планина мълния е ударила туристи, започнала е спасителна акция, предаде БНР.  От Областната дирекция на МВР посочиха, че сигналът е получен в 13:35 часа. Съобщено е за пострадали от мълния мъж и дете, на височина над 2000 метра. Не е ясно какво е състоянието им. Габриела Тодорова, говорител на МВР-Ловеч, обясни за БНР: "Около 13:30 часа е..

публикувано на 22.07.24 в 15:30