Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо заседание на Парламентарната комисия за Пловдивския панаир

Снимка: БГНЕС

Първо заседание ще проведе днес следобед създадената временна парламентарна комисия за Международния пловдивски панаир. Тя се оглавява от депутата Румен Йончев от "Български възход" и е съставена от 14 народни представители, предаде Радио Пловдив.

Целта е да се установят  всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов, чрез действия на централната власт и общините Пловдив и Варна от 2016-та година насам.

Днешното заседание започва в 15:30 часа с предложения за изслушване на заинтересовните страни и предоставяне на документи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шабла на 55 години

На 30 август с концерт Шабла ще отбележи 55-годишнината от обявяването на населеното място за град. Под диригенството на Свилен Симеонов симфониета „София“ и джаз формация „София“ ще направят симфоничен рок с песните на ABBA, The Beatles, Deep Purple, Queen, Europe. Мястото е Градския парк на Шабла, а ако вали – в читалище „Зора 1894“,каза за..

публикувано на 27.08.24 в 13:44

Шофьор на микробус с нелегални мигранти загина в Бургаскo

Шофьор на микробус, превозващ нелегални мигранти, е загинал тази сутрин между селата Драка и Малина в Бургаско. Това съобщи директорът на главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов. В превозното средство е имало 15 мигранти от Афганистан. Шестима от тях са били ранени и прегледани в болница. Към 6:40 ч. микробусът имал..

публикувано на 27.08.24 в 13:17

Акция в Добрич заради зачестилите случаи на агресия срещу полицаи

Специализирана полицейска операция е проведена тази нощ на територията на Второ районно управление на МВР в Добрич. Акцията е по повод зачестилите в региона случаи на неизпълнение от граждани на полицейски разпореждания и оказване на съпротива на полицейските органи. В операцията участие са взели служители и на дирекция „Жандармерия“. Във връзка..

публикувано на 27.08.24 в 11:22

Вторият кабинет "Главчев" положи клетва (видео)

Кабинетът "Главчев 2" полага клетва днес. Заседанието на Народното събрание беше открито от председателя Рая Назарян.  В пленарна зала  присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.  На влизане в сградата на парламента, президентът заяви, че конституционната криза е преодоляна, но не и политическата. Въпреки риска от..

публикувано на 27.08.24 в 11:06

За знак за намаляване на скоростта на натоварен участък от бул. "Княз Борис I" настояват варненци

За знак за намаляване на скоростта или монтиране на легнали полицаи настояват варненци. Те ще изпратят писмо до Община Варна с искане за въвеждане на промени на локалното кръстовище на бул. „Княз Борис I” до кръговото кръстовище на Почивка. Причина за това са предпоставките за инциденти, каза за Радио Варна Светлозар Петров, който живее на..

публикувано на 27.08.24 в 10:05
Свилен Шитов

Предстоят мащабни ВиК-ремонти в Девня

Подмяна на водопроводите в Девня е приоритет в работата на общинската администрация в града. Това съобщи за Радио Варна кметът на Девня Свилен Шитов. Ремонтите ще започнат веднага след празника на Девня, който е днес – 27 август. Близо 18 милиона лева ще бъдат вложени в подмяната на вик-тръби, обясни Шитов и допълни, че се надява след тези..

публикувано на 27.08.24 в 09:25

20-годишен подпали къща в с. Бозвелийско

20-годишен - добре познат на служителите на реда, е задържан в резултат на предприети незабавни полицейски действия. Според събраните до момента данни мъжът – жител на с. Бозвелийско, е установен като извършител на палеж на къща в родното му село, вследствие на което престъпно действие имотът е напълно изгорял.  Извършителят е заловен от служителите на..

публикувано на 27.08.24 в 09:22