Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои обществена поръчка за трасето от Бургас до Царево

Снимката е илюстративна
Снимка: АПИ

„През 2023 г. предстои да се обяви обществена поръчка за трасето от Бургас до Царево. Неговата дължина е почти 53 км, където попада и съоръжението пътен възел „Черноморец“. Това заяви служебният регионален министър, арх. Иван Шишков, в отговор на депутатски въпрос, предаде БГНЕС.

Шишков уточни, че поради влошеното състояние на пътния възел Черноморец е въведена временна организация за движение, с която се забранява преминаването на МПС с тегло над 12 т. по надлеза. Платното за движение е било стеснено на 5,50 м. Обходният маршрут за тежкотоварния трафик е по пътен възел „Созопол“, от където по общинския път Черноморец - Созопол може да се стигне до гр. Черноморец.

Относно факторите, довели до недоброто експлоатационно състояние на надлеза при пътен възел „Черноморец” на път 11-99. Арх. Шипков посочва, че той е бил въведен в експлоатация през 1969 г. „През 2018 г, извънгабаритно МПС е нанесло удар на носещата му конструкция. За осигуряване на безопасността на движение своевременно са били предприети действия за премахване на свободни парчета от бетоновото покритие на ударените главни греди. През 2019 г. отново е било компрометирано вследствие на удар от извънгабаритно МПС и са били нанесени нови повреди по конструкцията. След двата инцидента е било извършено обследване на надлеза от Института по пътища и мостове и са били установени проблеми по конструкцията”, обясняват още от министерството.

От МРРБ отбелязват и че в инвестиционната програма на АПИ за 2022 г. е включен и основният ремонт на 113 км от път II-99 Бургас - Маринка - Созопол - Приморско - Царево - Малко Търново - граница Турция. През миналата година е бил изработен техническият проект за трасето, а предвид дължината на отсечката, тя е била разделена на подучастъци с цел по-добра оперативност при провеждане на обществените поръчки за избор на изпълнители на строителството и строителния надзор. През ноември 2022 г. е била обявена открита процедура за избор на строител за трасето от гр. Царево до гр. Малко Търново, като дължината на този участък е близо 59 км, съобщават още от регионалното министерство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Земетресение между Румъния и България, на 50 км от Добрич

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер удари граничния район между България и Румъния в Черно море. Трусът е регистриран в 12:43 ч. българско време , съобщиха от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Епицентърът е на 50 км от Добрич и на 6 км югозападно от румънския град..

публикувано на 22.07.24 в 14:06

Продължава да тлее пожар край Балчик

От 16 юли до днес продължава да тлее пожарът край Балчик в близост до претоварната станция за отпадъци. В непосредствена близост до няколкото огнища се намират високи сухи треви и ако вятърът обърне от Добрич към морето, пламъците могат да заплашат вилните зони Момчил и Овчаровски плаж. Това коментира началникът на балчишката пожарна Стелиян Стойчев...

публикувано на 22.07.24 в 14:03

ВиК-Добрич: Прекъснато е водоподаването в района на Оброчище и Дропла

Днес от ВиК-Добрич съобщават за прекъснато водоподаване в района на Оброчище и Дропла. В последното село почти десет дни са с нарушено водоподаване. През почивните дни питейната течност на по-ниските места се върна по чешмите, но днес се очаква да спре с изпразването на системата поради аварийните дейности и да бъде възобновена до утре с пълненето ѝ,..

публикувано на 22.07.24 в 14:01

Кирил Петков: Ще търсим подкрепа и в 51-вото НС

След връщането на втория, неизпълнен, мандат на президента Румен Радев, с ъпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че ще търсят подкрепа и в следващото Народно събрание.  Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО) "Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Връзката между доходите на хората,..

публикувано на 22.07.24 в 13:04

Недоволство заради разширение на варненско училище

Основното училище „Васил Друмев“ във Варна скоро ще бъде строителна площадка. Предстои неговото разширение с нова пристройка, която ще бъде на три етажа, с 12 класни стаи. Ще бъде изграден и нов физкултурен салон. Проектът е мащабен и е за близо 4 милиона лева.  Причината за разширението е да се изпълни изискването на Министерството на..

публикувано на 22.07.24 в 13:00
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

"Възраждане" предлагат пострадалите от пожарите да бъдат настанени в хотели

Парламентарната група на "Възраждане" ще внесе утре в Народното събрание проект на решение пострадалите от пожарите, чийто дом е бил разрушен от пламъците, да бъдат настанени в хотели в близките градове за сметка на държавата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов, цитиран от БНР.  Според Костадинов е недопустимо хората да живеят във..

публикувано на 22.07.24 в 11:50

Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО)

В този час президентът Румен Радев връчва мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в Народното събрание - тази на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Очаква се ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен. Това свое намерение те обявиха пред медии миналата..

публикувано на 22.07.24 в 11:04