Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изслушват кмета на Варна на комисия в НС за Панаира в Пловдив

Кметовете на общините Пловдив и Варна, председателите на Общинските съвети, лидери на политически групи в общинските съвети, както и бизнесменът Георги Гергов ще бъдат изслушани във временната парламентарна комисия за Международния панаир в Пловдив. Изслушването ще се състои в петък, 27 януари, от 13 часа, предаде Радио Пловдив. 

Комисията реши да покани на изслушването още експремиерите Бойко Борисов и Сергей Станишев, както и бившите икономически министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова.

Според председателя на временната комисия Румен Йончев от „Български възход“ с това гласуване смисълът от съставянето на комисията е бил бламиран.

Припомняме, че комисията бе създадена, за да установи всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов, чрез действия на централната власт и общините Пловдив и Варна от 2016-та година насам. Комисията се оглавява от пловдивския депутат от „Български възход“ Румен Йончев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Електронният прием в детските градини започва на 15 май, за първокласниците - 17 май

Електронната система за прием на деца в общинските детски градини и в градини с яслени групи ще бъде отворена за регистрация на заявления от 15 май 2023 г. до 31 май 2023 г. , съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, поради многобройни запитвания от граждани. Графиците на дейностите за учебната 2023/2024г. са публикувани..

обновено на 30.01.23 в 17:19

Българският износ за Румъния се увеличава с над 40%

Българският износ за Румъния е нараснал с над 40% през първите десет месеца на миналата година и надхвърля 4 млрд. евро. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и посланика на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Йоана Предеску. "Стокообменът за същия период възлиза на 7,247 млрд. евро, като надхвърля..

публикувано на 30.01.23 в 16:27

102 000 подписа за референдум за запазване на българския лев събраха от "Възраждане"

102 000 подписа в подкрепа на провеждане на референдум за запазване на българския лев са събрали от ПП "Възраждане" за две седмици. Това каза на пресконференция във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов. По думите му най-важното, което предстои на България, не са парламентарните избори, а запазването на собствената й валута, за да продължава да..

публикувано на 30.01.23 в 15:20
Аспарухов мост във Варна

"Възраждане" попитаха МРРБ за ремонта на Аспаруховия мост и пътя през Трифон Зарезан

Въпроси към министъра на регионалното развитие Иван Шишков за ремонта на Аспаруховия мост и панорамния път Варна - Златни пясъци са отправили от ПП "Възраждане". Това каза на брифинг лидерът на партията Костадин Костадинов. Според Костадинов общината трябва по-активно да работи по двете теми, за да се осигури финансиране и ремонтите да станат факт...

публикувано на 30.01.23 в 14:41

Две трети от балчишките съветници са известени от КПКОНПИ за несъответствия

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е известила повечето от балчишките съветници, че във встъпителните си декларации имат несъответствия, съобщи председателят на Общински съвет – Балчик Николай Колев. „Приключили са проверките и голяма част от колегите са  получили обаждане или писма за..

публикувано на 30.01.23 в 14:36

Тежка техника е унищожила част от дюните на Южния плаж в Несебър

Тежка техника е унищожила част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи за БНР Бургас концесионерът Кирил Спасов. Той е подал още вчера сигнал на тел.112, до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната администрация  и Община Несебър. „Случайно ми се наложи да пътувам към Несебър, знаете че..

публикувано на 30.01.23 в 12:51
Община Варна

Извънредно заседание на Общинския съвет на Варна утре

Свикаха извънредно заседание на Общинския съвет на Варна. Местните депутати трябва да приемат условията за отпускане на заем от общината на собствениците, кандидатстващи за саниране на сградите, за паспортизация и обследване на жилищните блокове. На сесията ще бъдат обсъдени и мерки за подпомагане на таксиметровия бранш.

публикувано на 30.01.23 в 12:12