Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха за тежкотоварни автомобили Троянския проход

Близо 300 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища

Снимка: АПИ

Близо 300 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през най-високия старопланински проход „Троянски“. За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“ /път III-867 Средногорци – Златоград/.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съставиха актове на незаконно паркирали на плажа в Шкорпиловци

Съставиха актове на водачите на автомобили, паркирали в защитените зони - плаж "Шкорпиловци" и "Камчийска планина", при проведена акция. Това съобщи министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който лично участва в проверките, съвместно с Ерджан Себайтин - директор на РИОСВ-Варна и Трифон Бойчев от МВР- отдел "Престъпления срещу природата"...

обновено на 13.07.24 в 13:48

Традиционният туристически поход по морския бряг стартира от Шкорпиловци

Традиционният туристически поход по морския бряг се провежда за 26-и път от днес до 17 юли. Тази година в него ще вземат участие около 70 туристи от цялата страна на възраст от 7 до 70 години. Организатори са Дирекция „Спорт“ на Община Варна и Туристическо дружество “Черноморски простори“.  Отправната точка за всички маршрути е палатковият бивак в с...

публикувано на 13.07.24 в 12:36
Снимката е илюстративна.

Мирен протест-шествие организират жителите на село Езерово, община Белослав

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав,  ще затвори важни улици в селото днес  от 18.00 часа до приключване на протестните действия. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по републикански път III-2008. Въпреки,..

публикувано на 13.07.24 в 12:32

ПП-ДБ обсъждат какво да правят с втория мандат за съставяне на правителство

Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" се събра на Национален съвет. Очаква се там членовете да решат как да процедират след връчването на втория мандат от президента. Заседанието на Съвета се провежда в столичен хотел. “Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил..

публикувано на 13.07.24 в 11:56
Снимката е илюстративна

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол Продължава борбата с пожарите в областите Хасково, Пловдив, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действащи и локализирани пожари: Област Хасково: Пожарът в широколистна гора в землището на с. Горноселци, общ. Ивайловград, обл. Хасково не е локализиран, площта..

публикувано на 13.07.24 в 11:50

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област

Украйна порази руска петролна рафинерия в Ростовска област Руско петролно депо в Ростовска област гори след атака на украински дрон, съобщи губернаторът на областта Василий Голубев в Telegram. Няма данни за подстрадали хора. Районът се намира на стотици километри от фронтовата линия. Междувременно руското министерство на отбраната обяви, че силите му..

публикувано на 13.07.24 в 10:31

Правителството предлага 638 лева да бъде линията на бедност от следващата година

Правителството предлага линията на бедност от 1 януари 2025 година да стане 638 лева. Това е заложено в проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане.  Срокът за обсъждане е до 12 август, включително.  Линията на бедност за 2024 година е 526 лева.  Предложената стойност от 638 лв. съответства на линията на..

публикувано на 13.07.24 в 10:17