Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Екофабрика в Езерец по време на междусрочната ваканция

Кампания за опазване на влажните зони и аквакултури организира народно читалище „Отец Паисий 1901“ в село Езерец и кани всички деца и възрастни, които желаят, да участват.

„Очакваме ви в междусрочната ваканция от 2 до 5 февруари от 10,00 часа с игри, експерименти, прожекции и дискусии, както и почистване на плажа! Заедно да опознаем влажните зони и аквакултури и да ги опазим“ – апелират домакините. Подготвили са атрактивна програма от занимални, дискусии, прожекции на рибарска тема, посветена на опазване на влажните зони и морски плажове, дюни и брегове.

Кампанията ще бъде открита на 2 февруари по повод международния ден на влажните зони.

ПРОГРАМА

2 и 3 февруари

10:00 - 12:00 ч. - образователни и интерактивни игри за деца, посещение на етнографска музейна сбирка

13:00 ч.  - работилница за сглобяване на въдици

14:00 ч.-плетене на рибарски мрежи

15:00 ч.- екофабрика

4 февруари

10:00 - 17:00 ч.- почистване на плажа на с. Езерец, дискусии относно опазването на околната среда чрез намаляването на пластмасовите отпадъци, прожекция на филма "Ангъчка"

5 февруари

10:00 - 17:00 ч.- творческа работилница Екофабрика – от пластмасови отпадъци до подаръци, дискусии относно опазването на околната среда чрез намаляването на пластмасовите отпадъци, прожекция на филм "Ничии отпадъци"

Кампанията се осъществява от Народно читалище "Отец Паисий 1901" с. Езерец в рамките на проект "Съхраняване на традиции, бит и култура чрез опазване, подобряване и развитие на морското културно и природно наследство в с. Езерец, община Шабла". Проектът се финансира чрез местната инициативна рибарска група "Шабла-Каварна-Балчик“.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВСУ “Черноризец Храбър“ избра победителите във Varna Spaghetti Engineering

Кула с височина 282 сантиметра, която издържа успешно най-сериозния тест - за земетръс, стройност и креативност, спечели първото място в осмото издание на Националното състезание за креативни умения "Varna Spaghetti Engineering", което се проведе днес във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Организатор и домакин на събитието е..

обновено на 01.04.23 в 16:24

Концерт с кауза за нов параклис във Варна - тази вечер в морската столица

Благотворителен концерт за събиране на средства за построяване на параклис "Всички български светии" в кв. Изгрев във Варна ще се проведе тази вечер във Варна. Домакин е Драматичният театър „Стоян Бъчваров", а началният час е 18:30 часа. Концертът е със съдействието и благословията на Варненския и Великопреславки митрополит Йоан. Всички събрани..

публикувано на 01.04.23 в 14:42

Старите, но златни рецепти от село Голица (ВИДЕО)

След посещението ни в село Дюлино в началото на месеца, кулинарната ни обиколка с фоторепортера и оператор Румен Сарандев в района на Долни Чифлик и Бяла в търсене на старите, но златни български рецепти, продължава със втората ни спирка - село Голица. Наш гид отново беше Янка Димитрова от Асоциация "Био мрежа", която е автор и на книгата "Омая"...

публикувано на 01.04.23 в 09:00
Личен архив

Политологът Сергей Петров: Важно е да се гласува, независимо, че има разочарование у хората

На 2 април отново голяма част от българските избиратели ще упражнят правото си на вот, но не малко е онази част от тях, която все още се двоуми дали изобщо да стигне до своята изборна секция. Съществува и т.нар. контролиран вот, който със сигурност ще вдигне в проценти избирателната активност така, че да не е твърде ниска. Истината е, че е..

обновено на 31.03.23 в 15:31

Маратон на четенето 2023 в Балчик

От 2 до 23 април 2023 година предстои да се включим в осемнадесетия Маратон на четенето, съобщават от централната библиотека "Паисий Хилендарски" в Балчик. "Нашето желание е всички заедно - ученици, деца от детските градини, граждани, ценящи словото, да създадем празник на четящите хора в град Балчик. Очакваме ви! Участието в маратона е..

публикувано на 31.03.23 в 15:26

Роми от Чистотата: Хвърляйте боклука по-често

Ромите, които се грижат за чистотата на морската градина във Варна, заявяват готовност да гласуват на изборите в неделя. Те ще пуснат хартиена бюлетина по местоживеене - в село Любен Каравелово. Всеки ден пътуват от аксаковското село до морската столица. Автобусните билети на ден им струват 10 лева. Работят на минимална заплата. Казват, че..

обновено на 31.03.23 в 14:48

Над 350 участници в IV-ия Международен младежки фестивал „Славянски звън”

За четвърта поредна година Международният младежки арт фестивал "Славянски звън" дава сцена на изява на над 350 деца и младежи от България и чужбина. Това разказа в интервю за Радио Варна изпълнителеният директор на ММФ „Славянски звън” Искра Иванова - магистър по „Театрална режисура”, председател на Сдружение "Славянски звън", продуцент и..

публикувано на 31.03.23 в 08:10