Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко организации искат оставката на кмета на Варна

| обновено на 31.01.23 в 07:42
Община Варна

Три сдружения във Варна излязоха с открито писмо с искане за оставка на кмета на Варна Иван Портних и за отегляне на номинацията му от ГЕРБ за нов мандат . Това са организациите "Клъстер Черноморска икономическа зона", „Бъдеще за Варна“ и “Защита на гражданите и държавата”.

В предаването "Post Factum" председателят на "Клъстер Черноморска икономическа зона" Дойчин Ников коментира, че според него съзнателно се саботират обществени проекти от страна на местната власт:

"Ние имаме 20 писма към всички инстанции по време на ГЕРБ и нямаме отговор. Кажете ми как да го приема? Ние каним чужди инвеститори на съгласувана среща при Портних, той потвърждава срещата, но не идва. Обяснете ми как да го възприема това?", посочва Ников.

От подадени общо 14 проектни предложения към ПП ГЕРБ  - изпълнителна и местна власт от наша инициатива, няма получен нито един отговор и няма реализирана нито една експертна среща по нито едно проектно предложение, се твърди в писмото.

В интернет е започната и петиция, а призивът за оставка на кмета е отворен за присъединяване към него на политически партии, граждански организации и отделни граждани, казва Дойчин Ников.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Премахват опасни клони на дърво в "Приморски", без коли в участъка днес

Премахват опасни клони от дърво в район "Приморски" до тото пункт срещу жилищна кооперация на ул. "Черна"2. От общината умоляват шофьорите да преместят автомобилите си и да не паркират в интервала от 14:00 ч. до 17:30ч.

публикувано на 16.04.24 в 14:34
Биляна Якова

Варненци пътуват безплатно с градския транспорт

Ръководителят на проекта за интегриран градски транспорт във Варна Биляна Якова съобщи, че варненци пътуват безплатно с градския транспорт. По думите й причината е, че имат предплатени карти, но не ги валидират, тъй като машините не работят. Това е лишило "Градски транспорт" от около 180 хиляди лева за първите три месеца на годината...

публикувано на 16.04.24 в 14:30

Жълт код за силен вятър във Варна в сряда, в Добрич се очакват гръмотевични бури

Жълт код е обявен за утре в областите Варна, Бургас и Добрич, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.  Във Варненско и Бургаско се очаква умерен до силен вятър с пориви до 24 метра в секунда.  Синоптиците предупреждават, че в област Добрич вечерта се очакват гръмотевични бури, като ще има и условия за градушки.

публикувано на 16.04.24 в 14:24

Община Варна набира проекти по фонд „Култура“ до 12 май

Фонд „Култура“ към Община Варна обяви една сесия за набиране на проектни предложения. Срокът за кандидатстване е до 12 май, включително. Проектните предложения трябва да се реализират до 1 декември 2024 година. Кандидатстването става само по електронен път . Направления, по които се приемат проекти: Направление 1: Фестивали и конкурси Направление..

публикувано на 16.04.24 в 14:15

Акция "Контрабанда" на МВР и Агенция "Митници" по границите

МВР започна операция по границите на страната. Действията се осъществяват от служители от "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата,..

публикувано на 16.04.24 в 14:09

Демонтираха опасния билборд до спирката под ФК (СНИМКИ)

Демонтираха опасния билборд, поставен до спирката на подлеза на Фестивалния комплекс на бул. "Приморски" в посока ЖП гара. Сигналът беше подаден преди време от актрисата Цветана Манева и жърналиста Георги Тошев, а опасенията им бяха, че съоръжението не е стабилно и може да се стовари върху спирката при по-силен вятър. След сигнал и от редакцията на..

публикувано на 16.04.24 в 13:07

Седмица на правото в ИУ-Варна

В Деня на конституцията 16-ти април в Икономически университет – Варна можем да разгледаме изложбата "Архиви на правната мъдрост". Тя е част от традиционната Седмица на правото, която се провежда до 19 април 2024 г. Експозицията е организирана съвместно с катедра "Правни науки". Фокусът тази година е върху ролята на конституциите във..

публикувано на 16.04.24 в 12:30