Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топлата зима събуди таралежите в Морската

3
Снимка: Димитрина Дончева

Топлото време събуди таралежите от зимния им сън. Един от тях, който е чест гост на Радио Варна, направи разходка из Морската градина, за да търси храна. Експерти казват, че след събуждането им малките бодливци се превръщат в големи гладници. Таралежите са известни с лакомията си, когато са гладни, могат за една нощ да изядат храна, равна на една трета от теглото им.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

20 нови японски вишни радват варненци в Морската градина

Най-новите попълнения на дървесния фонд на Морската градина  – 20 броя млади японски вишни, вече радват с цветовете си варненци. Дръвчетата, които са дарени на Община Варна, са засадени миналата година от Общинско предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което се грижи за най-големия варненския парк. Вишните са в близост до Природонаучния..

публикувано на 17.04.24 в 18:13

Решението по жалбата на Община Варна срещу новия борд на болница "Св. Анна" пак се отлага

За началото на месец юни се отлага решението на казуса с жалбата на Община Варна срещу избрания през октомври 2021 г. борд на директорите на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна – някогашната окръжна, която обслужва спешните пациенти на цяла Варненска област. Неявяване на юрисконсулта на лечебницата на второ поредно заседание в Апелативния съд - първото..

публикувано на 17.04.24 в 15:45

Собствените несгоди в България карат хората да се съмняват в Европейския съюз

Иван Люцканов е създател на проекта "Землевеж" , който представя статистически данни, представени по достъпен начин. Той у частва в подкаста "Европеец", посветен на евроизборите и перспективите пред Европейския съюз,  а домакин на събитието беше Концертното студио на Радио Варна.  "Х аресва ми да мисля, че мотото на подкаста е: "Светът и..

публикувано на 17.04.24 в 15:05

Дванадесетокласници от Варна караха кола, ел. тротинетка и мотопед с "пияни очила"

Ученици от 12 клас на Професионалната техническа гимназия във Варна, които вече имат шофьорски книжки, участваха в демонстрация в рамките на информационните кампании "Не шофирай, ако си пил" и "Без дрога на пътя", организирани от дирекция "Превенции" в общината.  Те управляваха автомобили, мотопеди, мотори, електрическа тротинетка и велосипеди със..

публикувано на 17.04.24 в 14:32

Убиец в кенче: Трябва ли да бъдат забранени енергийните напитки за непълнолетни?

Енергийната напитка е течност, която съдържа основно захар и някакво стимулиращо вещество, най-често кофеин. В по-честите случаи, тези напитки са леко газирани, съдържат също и таурин и аминокиселини. Основната функция на енергийната напитка е да ни тонизира физически, но също и да ни стимулира психически. Препоръчителната дневна доза е не повече от една..

публикувано на 17.04.24 в 09:50

МОСВ предупреждава за повишение на нивата на някои реки в страната

В резултат на валежите днес,17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, в горните части на водосбора на р. Тунджа, рило-родопските и старопланинските притоци на р. Марица, водосбора на р. Арда, в долните части от водосбора на р. Струма и притока ѝ р. Струмешница и във водосборите на реките Места и..

публикувано на 17.04.24 в 08:43

В детска градина във Варна отглеждат билки и зеленчуци

В детска градина "Слънчева дъга" във Варна си направиха зеленчукова градина. Първоначално засяват само 8 билки, но вече в двора на заведението се отглеждат зеленчуци, някои от тях дори в оранжерия. Това разказа Янка Иванова, директор на детската градината. Децата с голяма отговорност и радост се включват в грижите за растенията още от поставянето на..

публикувано на 16.04.24 в 16:59