Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фалшив сигнал за бомба затвори училище във Варна

Фалшив сигнал за поставено взривно устройство опразни Професионалната техническа гимназия във Варна (бившия Механотехникум). Неизвестен мъж се е обадил в полицията малко преди 11:00, за да съобщи, че в сградата на школото има бомба.


Веднага на място е изпратен екип на полицията. Учениците са изведени от сградата до 11:30 часа.


Сградата е била претърсена, взривно устройство не е открито. Сигналът е бил получен във Второ районно управление на МВР, въпреки че гимназията се намира не територията на Трето районно, уточниха от полицията.


По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕК компенсира с още 16 млн. евро българските зърнопроизводители

Българските зърнопроизводители ще получат 16 милиона евро от Европейската комисия като компенсация заради залежалата им продукция след безмитния внос на украинско зърно. Това заяви земеделският министър Явор Гечев, предаде БНТ. Той се срещна с протестиращи земеделци в свищовското село Горна Студена. По думите му в България има големи количества..

публикувано на 21.03.23 в 19:14
ТД на НАП-Варна

Ръст на приходите в НАП - Варна с над 46 млн. лв.

Близо 267 млн. лева са постъпленията в НАП Варна към 17 март 2023 година, което е с 46 млн. лв. или 21 % повече спрямо същия период на миналата година, съобщават от Агенцията. По- високата събираемост е резултат от екипната работа и ясна стратегия на данъчните в морската столица, която пряко кореспондира с повишаване на данъчната култура от страна на..

публикувано на 21.03.23 в 15:45

Създават център за изкуство и занаяти във Вълчи дол

Център за изкуство и занаяти ще бъде създаден в град Вълчи дол, съобщават от Областния информационен център във Варна. Ще бъдат изградени осем свързани помежду си помещения за самостоятелни павилиони в битов стил. Външното оборудване включва пикник маси с пейки, каменна настилка и обособяване на зелени площи. Ще бъде осигурен достъп за хора в..

обновено на 21.03.23 в 14:41

Командировъчните се увеличават двойно

Правителството ще одобри утре промени в наредбите за командировъчните, с които размерът на сумите ще бъде увеличен, предаде БНР. На днешния Тристранен съвет бизнесът и синдикатите заявиха принципна подкрепа, но направиха и забележки. Двойно нарастват размерите на дневните командировъчни за страната. Последните са коригирани през..

публикувано на 21.03.23 в 14:06

Вотът на 2 април: Хаос по света и у нас

Очаква се промените в Изборния кодекс да доведат до значително забавяне на процеса по отчитане и обработка на резултатите от вота на 2 април, каза за Радио Варна изборният експерт Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК. Това забавяне касае най-вече работата на секционните избирателни комисии и е свързано с видеонаблюдението и броенето на..

публикувано на 21.03.23 в 13:09
Снимката е илюстративна

Производители на малини и ягоди блокираха пътя край разградско село

Производители на малини и ягоди блокираха кръговото кръстовище край село Трапище, община Лозница, Разградска област, предаде БНР. Земеделците настояват за по-ниски цени на поливната вода. Мирният протест е организиран от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните. Близо 500 земеделски производители са на протеста..

публикувано на 21.03.23 в 12:59

Студентските съвети на над 20 ВУЗ-а на извънреден съвет заради исканото увеличение на таксите

Студентските съвети на над 20 държавни висши училища се събират на извънреден съвет в събота в Пловдив във връзка с поисканото от ръководствата на  университетите увеличение средно с 20 на сто на таксите за обучение от есента, предаде БНР. Проекторешението на правителството за увеличение на таксите бе оповестено преди дни и е в..

публикувано на 21.03.23 в 12:47