Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как изглежда първата за Варна детска линейка (ГАЛЕРИЯ)

| обновено на 16.02.23 в 15:59
8
Снимка: Румен Сарандев

Първата за Варна специализирана и изцяло оборудвана детска/неонатална линейка "Аз вярвам и помагам" представят днес в морската столица. Тя е на стойност над 260 000 лв. Средствата са от събрани пластмасови капачки, стотинки и дарения.

Д-р Мая Рашева, директор на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, подчерта, че не е виждала такова красиво бижу, предназначено за детското здраве. Тя допълни, че  22-те линейки не само във Варна, но и във филиалите, са нови и са получени по европейски програми. Тази линейка обаче е специално оборудвана и много подходяща за деца. Най-важното е, че линейката може да послужи за транспортирането на деца със сърдечни малоформации, които трябва да бъдат транспортирани за операция до София, подчерта д-р Рашева.
Ключовете бяха връчени в автосалон, който се намира на магистралата посока от летището към входа на Варна. Линейката ще тръгне към пл. "Севастопол" и ще обиколи главните улици на морската столица.
Крайната точка е най-новият мол, където ще бъде изложена за снимки в рамките на три дни (17, 18 и 19 февруари) от 10 до 19 часа.

Подробностите чуйте от Даниела Стойнова:По публикацията работи: стажант-редактор Йоана Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фермерски фестивал "Екокошница" в Балчик и Генерал Тошево

Местната инициативна група „Балчик - Генерал Тошево“ организира два фестивала под надслов „Традиции и иновации в  производството и промотирането на  местни и биопродукти“: на 25 май в Балчик, а на 26 май в Генерал Тошево.  Събитията се организират по проект „Екокошница, моля“, в който сдружението е партньор заедно с пет словенски и още два български..

публикувано на 22.05.24 в 19:14
УМБАЛ

Лекари от клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна спасиха пациент с уникална за България операция

57 годишен мъж e първият пациент в България, спасен при кардиохирургична интервенция за подмяна на аортна и митрална клапа с хомографт, което е водещ метод за лечение на тежки комплексни ендокардити по света. Интервенцията извърши д-р Цанко Гълъбов и екип от Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Пациентът е изписан и се възстановява..

публикувано на 22.05.24 в 17:13

Във Варна отбелязват 100 години от рождението на Шарл Азнавур

Церемонията по отбелязване на 100-годишнината от рождението на  Шарл Азнавур се проведе на плoщад "Съединение".  Тържеството започна с химните на България, Армения и Франция. Присъстваха посланиците на двете държави, евродепутати, областният управител, кметът, политици и общественици.  Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Маестрото,..

публикувано на 22.05.24 в 15:15

Почистиха фасадата на ФК, транспарант за 24 май поздравява варненци

Почистиха фасадата на Фестивалния и конгресен център. Спуснаха транспарант за 24 май, като поздрав към варненци и гости на града. Припомняме, по случай празника на Българската просвета и славянската писменост, центърът на Варна е украсен с пана с откъси от произведения на известни български автори.

публикувано на 22.05.24 в 14:52
МБАЛ-Добрич

В Добрич оперираха успешно пациент с рядко заболяване

Пациент с изключително рядко заболяване е бил успешно опериран в Отделението по неврохирургия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Случаят е бил представен на световната конференция по неврология и невронаука в Банкок, Тайланд, информират от лечебното заведение. Рядкото заболяване на 69-годишния пациент в областната..

публикувано на 22.05.24 в 12:58

Да помогнем на Цвети от Генерал Тошево да се излекува

Петнайсетгодишната Цветелина Маркова от Генерал Тошево се нуждае от скъпо лечение в клиника в Турция , след като се парализира от бюста надолу в началото на месец март. Лечението е непосилно за семейството й, в което за Цвети се грижи единствено майка й, която заради състоянието на детето си в момента не работи. След неуспешен опит за поставяне на..

публикувано на 22.05.24 в 12:05

Ахил в шаха на бързи обороти

Знаете ли кой спорт наричат „шах на бързи обороти“? Няма да Ви мъча много – говоря за фехтовката. Спорт, който не е особено популярен у нас, но това лято в него ще имаме представител на Олимпийските игри – Йоана Илиева. И Варна не изостава в шаха на бързи обороти -  има клуб, който жъне успехи на национално и международно ниво. Името му идва..

публикувано на 22.05.24 в 08:30