Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не губи време и усилия...



Според познавачите на астрологията преди седем дни Венера влезе в Овен и ако питате защо ви го съобщавам така тържествено... Нямам никаква представа... Изписа се много за негативните последствия от иначе естественото природно движение. Специалисти нарекоха въпросния ден опасен, защото горката Венера влязла в Овен, без да й мине през ум, че това е един от най-сложните знаци в зодиака. Нещата ще си останат така до петнайсети март, но миналият понеделник бил най-страшен.

Време да ми благодарите, че тогава премълчах. Вярвам, че си изкарахте един страхотен ден – успешен и щастлив.

Друго е човек да няма представа за опасностите, които го дебнат. Харесва си понеделника, седмицата, живота, харесва себе си и хората наоколо... Кротичко си изпълнява задачите и се радва на деня, докато горе - на небесните карти, му се пишат конфликтни ситуации и проблеми в любовта. Забелязала съм, че невежеството в астрологично отношение е много здравословно.

Ако ви бях предупредила как Венера се е напъхала на най-неправилното място, което може да избере, толкова прекрасни неща щяха да отпаднат. Щяхте уплашено да зачеркнете всички хубави планове.

Вместо това, потънахте в блажено астроневежество и... Някои затвориха сделки, други получиха желаната работа, трети направиха романтично предложение и отговорът беше положителен и още, и още... Незабравим ден, хубав живот.

Питате: „Защо сега ви осветлявам за опасностите, които дебнеха, докато вие невинно крояхте планове и успешно ги реализирахте?“

Днес видях астрокалендара на една приятелка... Цяла година, разграфена на препоръчителни дни за важни събития и на дейности, забранени заради небесните влияния. Дни за сватби, семейни тържества, планиране на пътувания и покупки на скъпи вещи и техника.

Не ме разбирайте погрешно!

Наясно съм с глава трета от Еклесиаста, че „всичко си има време, време за всяка работа под небето“.

Зная и историята на Пит Сийгър, който точно преди разрив с издателя си, извадил от джоба бележника с цитати и случил именно на този текст от Еклесиаста със серията от противопоставящи се действия: време да се родиш и да умреш, да обичаш и да мразиш, да се смееш и да плачеш... Време за война и време за мир.

Така започнал пътят на една емблематична песен. „Бърдс“ й дали световна известност, но интересно е да се слуша и в други варианти: с бодряшкото банджо на едно американско фолклорно трио, или протяжната отнесеност на Джуди Колинс, или немската категоричност на Марлене Дитрих...

Да, има си време за всичко, но не се ли увличаме, изпадайки чак в такъв детайл? Ако любимият иска да ми купи диамант или слушалки за телефон, Луната трябва да е в Дева, Телец, Близнаци или Везни, но периодът в никакъв случай да не е на ретрограден Меркурий или Венера. Или какво? Диамантът ще се превърне в жаба, а слушалките ще снесат яйце? Четох, че днес можем да подадем документи за строителни дейности и в никакъв случай не трябва да поливаме... Нямам намерение да строя, но явно е належащо да подам документи... Цветята ми се нуждаят от поливане, обаче астрокалендарът забранява... Е, нека си мрат по законите на астрологията!

Лесна работа е да потънем в нелепи детайли, лишавайки се от свободата и удоволствието на избора. Но защо да го правим? По-добре, както твърди споменатият Еклесиаст: „Иди, яж хляба си с радост и пий виното си с весело сърце!“. А в „Лесна работа“ любезно добавяме: „И не губи време и усилия за безсмислени неща!“.


По публикацията работи: Даниела Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възпитаник на Морско училище създаде първата по рода си социална мрежа за морските кадри

Първата по рода си социална мрежа за морските кадри в Европа е създадена от Светослав Георгиев, който е завършил Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна и има собствен IT бизнес.  Той обяви създаването на платформата Seaglem в Деня на моряка и обясни, че идеята е да се обединят всички професионалисти в морската индустрия.  Това е..

публикувано на 25.06.24 в 15:20

Организират воден празник за деца в неравностойно положение във Варна

Воден празник за деца в неравностойно положение под наслов „Мечтите могат да бъдат реализирани“ ще се проведе на 28 юни, от 10:00 часа, на Офицерския плаж (Втора буна). Събитието Jet Ski therapy се организира със съдействието на Община Варна.  Инициативатае специално организирана за деца с увреждания и проблеми с моториката на тялото. Те ще имат..

публикувано на 25.06.24 в 14:21

Безплатен фитнес за ученици от 25 до 28 юни във Варна

Дирекция „Спорт“ при Община Варна и Студентският спортен клуб към Икономическия университет във Варна осигуряват свободен достъп за ученици до фитнес залата на университета. Безплатните посещения могат да бъдат както индивидуални, така и групови, за цял клас, съобщават от общинския пресцентър.  Целта е да се стимулира двигателната активност на..

публикувано на 25.06.24 в 11:15

Храмов празник на църквата "Св. Прокопий Варненски"

На 25 юни Българската православна църква почита паметта на Свети преподобномъченик Прокопий Варненски.  Своя празник отбелязва днес едноименният храм в морската столица. Кметът на Варна Благомир Коцев и областният управител проф. Андрияна Андреева  присъстват на тържествената архиерейска света литургия, отслужвана от Варненския и Великопреславски..

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Чай вместо бира в летните жеги: Кои са най-подходящите храни и напитки през лятото?

Лято е. Горещините започнаха, а с това консумацията на всякакви разхладителни напитки се увеличава драстично. Както алкохолни, така и безалкохолни напитки. Един от символите на лятото е бирата, която най-често комбинираме с цаца в някое кокетно плажно капанче.  Дали обаче бирата наистина ни помага да се разхладим в горещините? Според..

публикувано на 25.06.24 в 09:00

С демонстрации по спасяване на хора зад борда отбелязват Деня на моряка във Варна

С демонстрация по спасяване на хора зад борда доброволческата организация „Булсар - к.д.п. Никифор Герчев“ ще отбележи Международния ден на моряка във Варна днес, 25 юни. Инициативата се организира за втора поредна година.  В акцията ще се включат водолази, които ще "спасяват" хора в нужда във водата, за да им бъде оказана първа медицинска помощ...

публикувано на 25.06.24 в 08:25

ВиК-Варна с кръводарителска акция

Служители на ВиК-Варна ще дарят кръв за Районния център по трансфузионна хематология. Акцията, която е по инициатива на ръководството на дружеството и синдикалните организации в него, ще се проведе на 27 юни от 8,30 до 12,30 часа. За целта от центъра ще изпратят мобилния пункт, оборудван с всичко необходимо за даряване на кръв. В него едновременно..

публикувано на 24.06.24 в 14:22