Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акробатичен самолет се разби край летище Лесново, пилотът е загинал

Автор:
Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Малък самолет е паднал до летище Лесново, а пилотът му е загинал на място, предаде БНР. В машината не е имало други пътници. Извършва се оглед на местопроизшествието, за да се изяснят причините. 

От МВР уточниха че сигналът е подаден около 13:30 часа. Машината е била предназначена за изпълнение на акробатични фигури във въздуха. На място има екипи на МВР. Работи се по няколко версии за инцидента.

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев е разпореди незабавна проверка по случая, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство, като уточняват, че падналият малък самолет е от тип E200, а инцидентът е станал на 3 км южно от летище Лесново. Сезиран е и Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Към мястото на инцидента пътува заместник-министър Николай Найденов и председателят на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт Христо Христов.

Вицепремиерът Христо Алексиев изказва съболезнования на близките на загиналия пилот.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Русе ще бъдат отбелязани 145 години от създаването на Военноморските сили

Сто четиридесет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. С концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили ще бъде отбелязана и 140-ата годишнина от създаването на флотския оркестър.  Ще бъде проведен военен ритуал по полагането на венци и цветя пред..

публикувано на 05.08.24 в 08:13

ИТН връща мандата на президента

Днес партия "Има такъв народ" връща неизпълнен третия мандат за съставяне на редовно правителство.  Конституцията предвижда президентът да насрочи  нови избори в двумесечен срок, да назначи  служебен премиер и предложен от него служебен кабинет, след като проведе консултации с парламентарните групи.  Румен Радев решава кой да е служебен..

публикувано на 05.08.24 в 06:38

Адресите без ток на 5 август

На 05.08.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – част от м-ст Прибой, електрозахранена от ТП 1621. В периода 05.08.2024 - 09.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности..

публикувано на 05.08.24 в 05:49
Есенно море, ноември

Седмицата започва с променлива облачност

Утрото в понеделник ни посреща със сутрешна прохлада и лек вятър. Днес ще има променлива облачност, по-значителна след обяд. Главно тогава на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от изток и североизток, който привечер ще се преориентира от изток и югоизток. Максимални температури между 26° и 31°, за..

публикувано на 05.08.24 в 05:47

Путин предложи хуманитарна помощ на Северна Корея

Руският президент Владимир Путин предложи хуманитарна помощ на Северна Корея за справяне с щетите от скорошните наводнения, предаде Асошиейтед Прес, цитирайки местни медии. Путин изрази своето „дълбоко съчувствие и подкрепа“ на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и изрази готовността си да предостави незабавна помощ при бедствия, за да помогне на Северна..

публикувано на 04.08.24 в 17:05

Заради чума по преживните животни в Гърция и Румъния, от понеделник ще има дезинфекция за автомобили на всички гранични пунктове

Дезинфекция на всички гранични пунктове ще бъде въведена за автомобили от понеделник заради усложнената епидемична обстановка основно в Гърция и Румъния, както и заради многото регистрирани заболявания на чума по дребните преживни животни. Това съобщи директорът на БАБХ д-р Светлозар Патарински. За мярката страната ни е информирала по..

публикувано на 04.08.24 в 16:55

Държавата с мерки по границите ни срещу навлизането на чума по животни

От утре по всички гранични пунктове на България с други държави се въвежда дезинфекция заради риска от навлизане на заболяването чума по дребните преживни животни, това каза пред журналисти в Кърджали изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Светлозар Патарински. Заедно със заместник-министъра на земеделието и храните..

публикувано на 04.08.24 в 16:04