Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна косене на зелените площи в центъра на Варна

Снимка: Live.Varna.bg

Започна косене на тревни площи в централната градска част, съобщиха от район "Одесос". До момента са обхванати 24,65 дка зелени площи по бул. “Мария Луиза“,  бул. “Осми Приморски полк“, ул. “Антим І“, бул. “Сливница“, бул. “Пирин“, бул. “Съборни“, бул. “Цар Освободител“. След извозване на окосената трева обработките ще продължат край останалите булеварди и в градските градини. В момента се премахват механизирано дънери на дървета, с цел подготовка на места за предстоящо засаждане на фиданки в района на ул. “Иларион Макариополски“, ул. “Марко Балабанов“, ул. “Петър Енчев“, посочват още от районното кметство.


 Дейностите по косене в район „Аспарухово“ се очаква да започнат след 20 - ти март край главни улици - бул. „Народни будители“, бул. „Първи май“, ул. „Мара Тасева“. В периода от 15-ти до 19-ти март в района са възложени дейности по резитба на клони на големи улични дървета по заявление на граждани и поддръжка на живия плет пред сградата на районната администрация, съобщават оттам.


На територията на район "Младост" дейностите по косене също ще започнат на 20-ти март - край  основни булеварди и в парковете. В момента се премахват сухи и опасни дървета и се извършват резитби по заявления на граждани, посочват от районното кметство. В останалите райони на града също предстоят дейности по косене.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

При вход свободен днес във Варна представят филм, посветен на проф. Стоимен Стоилов

Най-новия документален филм на Георги Тошев, посветен на художника проф. Стоимен Стоилов, ще бъде представен от 16 часа днес в зала "Европа" не Фестивалния и конгресен център във Варна. Лентата "Щастие на върха на молива" е посветена на 80-годишния юбилей на художника, а входът за събитието е свободен. Във филма са включени творби на художника,..

публикувано на 28.10.24 в 12:58

За зелето и изборите

Много българи не отидоха до урните в неделя. По лични причини. Свои такива има и Вълчо Жеков. Той е родом е от Ветрино, но има къща в село Габърница. Работи на три места, за да изхранва семейството си – в частна фирма като монтьор, държи малко крайпътно заведение и произвежда зеле, което продава пред заведението на пътя. Срещнах го в изборния..

публикувано на 28.10.24 в 11:10

Транспортът е най-големият проблем в суворовското село Дръндар

"Алианс за права и свободи" - АПС е първа политическа сила в суворовското село Дръндар. За "ДПС - Ново начало" в населеното място с изцяло турски жители са гласували 18 души. По един глас получават ИТН, МЕЧ и ДОСТ. За ГЕРБ-СДС в с. Дръндар са гласували петима от общо 79 души, отишли до урните в неделя.  Кмет на село Дръндар от октомври месец миналата..

публикувано на 28.10.24 в 10:37

28 октомври - Световен ден на анимацията

Днес е Световният ден на анимацията. На този ден през 1892 г. в Париж художникът изобретател Емил Рейно показал пред зрители невижданото дотогава зрелище - оптически театър. За първи път той демонстрирал публично своя апарат праксиноскоп, който показвал движещи се картинки. Анимацията е оптическа илюзия за движение, създадено чрез..

публикувано на 28.10.24 в 10:22

Мъгливо сутринта, през деня ще е слънчево

Мъгла има във Варна в момента с намалена видимост до 100 метра, мъгливо е още в Баргас – до 400 метра е намалена видимостта там, димка има в района на Добрич. В Добрич е и най-студено тази сутрин – термометрите отчитат 2 градуса, 3 градуса е в Шумен, 5 в Карнобат, 6 градуса ев Русе, 7 в Ахтопол, по 8 градуса е в Разград, Шабла и Бургас,..

публикувано на 28.10.24 в 06:10

В ромската махала във "Владиславово" се надяват да се краде по-малко

В ромската махала в кв. "Владислав Варненчик" цари настроение в изборния ден, някои дори отидоха да гласуват за ..... царя, разказа репортер на Радио Варна. Музика от различни места оглася улиците. Отишлите да дадат своя глас отиват с надеждата да не са вече по улиците и да ровят в контейнерите, а да има работа и за тях. Гласувам за по-добро бъдеще за..

публикувано на 27.10.24 в 15:33
Снимката е илюстративна

Без "синя зона" в деня на изборите във Варна

Както и през миналата неделя, когато във Варна гласувахме за кметове на районите "Одесос" и "Приморски", и днес зоната за кратковременно паркиране - т.нар. "синя зона" във Варна няма да работи и тази неделя. Причината е в провеждането на извънредните парламентарни избори за Народно събрание и балотажът на частичните местни избори в двата района, и..

публикувано на 27.10.24 в 09:24