Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър се среща с кметове от Добричка област

Проблемът с осигуреността на медицинска помощ в региона ще обсъди днес министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев в Добрич.

При посещението си той ще проведе срещи с кметовете на общините от областта. В рамките на дискусиите ще бъде дискутирана и темата "Майчино и детско здравеопазване".

Високоспециализирани безплатни прегледи на деца ще се извършват в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич на 18 март. Инициативата е във връзка със стремежа на Министерството на здравеопазването за подобряването на майчиното и детското здравеопазване.

Последните прегледи, реализирани в Североизточна България от медици от Столичната лекарска колегия, са били в Разград и Силистра.

В настоящата кампания децата от област Добрич могат да бъдат прегледани от лекари в специалностите неврохирургия, урология, кардиология, неврология, ендокринология, дерматология и други.

По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как започна и протича гласуването във Варна и Добрич (обновява се)

Мудно и бавно започна изборния ден във Варна, видяха репортерите на Радио Варна. На места членовете на секционните избирателни комисии (СИК) се объркват за урните.  Десет машини за гласуване са дали различни проблеми и не са тръгнали, в момента те се проверяват от техници. За една секция е получено разрешение от Централната избирателна комисия да се..

обновено на 09.06.24 в 10:53

4% активност за вота към 9 ч.

Около 4% е избирателната активност за националните избори към 9.00 часа. Тя е малко по-висока спрямо предходните избори, които се проведоха на 2-ри април 2023 г., когато към този час избирателната активност е била 3,6 %. Малко по-висока е активността за европейските избори. Това съобщи Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл..

публикувано на 09.06.24 в 10:25

10 неработещи машини в началото на изборния ден

Отворени са всички 655 секции в избирателния район. Машините за гласуване в областта са 544. Десет машини за гласуване са дали различни проблеми и не са тръгнали, в момента те се проверяват от техници. За една секция е получено разрешение от Централната избирателна комисия да се премине изцяло на гласуване с хартиени бюлетини, каза председателят на..

публикувано на 09.06.24 в 08:43
Машинно гласуване

Как гласуваме с машина на изборите 2 в 1 (ВИДЕО)

Централната избирателна комисия даде указания как да гласуваме с машина. На първия екран в малко квадратче може да се отбележи, че ще упражните правото си на вот и в двата избора - за "народни представители" и "Европейски парламент",  или от двете полета можете да изберете само този, за който ще пуснете гласа си. Ако сте отбелязали "Избери всички",..

публикувано на 09.06.24 в 07:00

Понижение за едни и повишение за други стоки на борсите през юни

С понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната започна юни месец, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин. Краставиците поевтиняват, като при тези от внос спадът е 7 на сто, а при оранжерийните - 18,3 на сто. Цената на оранжерийните..

публикувано на 09.06.24 в 06:31

България избира 2 в 1

В България днес избираме народни представители в бъдещия национален парламнт на шести поред предсрочни избори и членове на редовния Европейски парламент.  В изборите за национален парламент ще се състезават 32 политически формации – 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции. В Европейския..

публикувано на 09.06.24 в 06:24

Европа избира свои представители в общия парламент

Около 370 милиона избиратели в ЕС имат днес право да гласуват, за да определят новите 720 евродепутати. Европейският парламент се очаква да обяви първите предварителни резултати от вота тази вечер около 20.15 ч. българско време. Резултатите ще определят разпределението на силите и ще бъдат основа за излъчването на следващите председатели на..

публикувано на 09.06.24 в 06:18